FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuju se dobitonosne prodaje

Autor: scvi
NEW YORK, 27. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju danas na Wall Streetu na dobitonosne prodaje dionica, nakon što je Kina podigla tijekom vikenda kamatne stope u nastojanju da suzbije jačanje inflacije.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na gubitku 34 boda, dok je tehnološki Nasdaq oslabio 3 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks spustio se 4 boda i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Po drugi puta u posljednja tri mjeseca kineske vlasti odlučile su poduzeti mjere usmjerene usporavanju gospodarskog rasta, a time i jačanja inflacije.

Kineska središnja banka, naime, objavila je da će podići ključnu kamatnu stopu za prekonoćne pozajmice za 25 baznih bodova, na 5,81 posto, a za toliko će povisiti i kamatne stope na depozite, na 2,75 posto.

Na Wall Streetu se ipak očekuje mirno trgovanje, i to zbog snježne oluje na sjeveroistoku SAD-a nakon prazničnog vikenda.

Pod pritiskom prodaja mogle bi se naći dionice američkih zrakoplovnih kompanija, jer zbog snježne oluje i zatvorene njujorške zračne luke otkazano je više od 1.400 letova.

Mirnom trgovanju doprinijet će i to što danas nema važnijih makroekonomskih ni poslovnih objava.

Na europskim burzama cijene dionica danas su u oslabile kao reakcija na podizanje kamatnih stopa u Kini, dok je obujam trgovanja slab jer su mnogi trgovci odsutni zbog blagdana.

Frankfurtski DAX spustio se 1,15 posto, na 6.976 bodova, a pariški CAC 1,11 posto, na 3.857 bodova. Londonska burza ne radi zbog praznika.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙