FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

Autor: neba
NEW YORK, 22. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi u blagom su minusu, uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, jer ulagači s oprezom čekaju nove makroekonomske podatke koji će pokazati jača li oporavak američkog gospodarstva.

Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq terminski indeks bili su oko 12,30 sati u minusu 0,1 posto, nakon što su jučer cijene dionica porasle oko 0,5 posto, dosegnuvši nove najviše razine od rujna 2008. godine.

U fokusu ulagača bit će, među ostalim, energetski i rudarski sektor jer je cijena nafte provirila iznad razine od 90 dolara po barelu, nakon što je jučer objavljeno da su zalihe nafte u SAD-u neočekivano pale.

Ulagači s nestrpljenjem očekuju i nove makroekonomske podatke. Danas će biti objavljena konačna procjena američkog bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju, kao i izvješće o prodaji postojećih kuća.

I na europskim se burzama danas trguje oprezno. Oko 12,30 sati londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u plusu do 0,2 posto, dok je pariški CAC balansirao na rubu pozitivnog i negativnog područja.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙