FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: macu
ZAGREB, 3. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

PULA - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor rekla je danas za posjeta pulskom brodogradilištu Uljaniku kako je činjenica da je Europska komisija ocijenila da to brodogradilište nije u poteškoćama "velika stvar" i za Istru i cijelu Hrvatsku, a što se tiče ostalih hrvatskih brodogradilišta, rekla je kako će za sva koja imaju potencijalne kupce tražiti najbolja rješenja u dogovoru s Europskom komisijom. Premijerka je rekla da je puno razloga zbog kojih je prvog radnog dana u novoj godini posjetila Uljanik, a ponajviše "zbog toga jer želi da u znaku dobrih poslovnih rezultata bude i 2011. godina, ne samo za Uljanik već i za sve hrvatske građane". Rekla je i da je došla kako bi Upravi čestitala na dobrom poslovanju u 2010., koja je završena s dobiti, u nadi da će se takav trend nastaviti. Što se tiče ostalih hrvatskih brodogradilišta, premijerka je istaknula kako vlada nastavlja ustrajno raditi, u dogovoru s Europskom komisijom. U razgovoru s Upravom Uljanika sudjelovali su i ministar gospodarstva Đuro Popijač te ministar prostornog planiranja, graditeljstva i zaštite okoliša Branko Bačić.

ZAGREB - Nekadašnji optuženik u slučaju "zločinačke organizacije" Nikica Jelavić zadržan je u policiji pošto je poslije 16 sati zrakoplovom iz Sarajeva doputovao u zagrebačku zračnu luku, rekao je njegov odvjetnik Milenko Umičević. "Jelavić je proteklih dana bio na službenom putu i u stalnom kontaktu s policijom kojoj smo najavili njegov dolazak", izjavio je Umičević, koji očekuje da će Jelavića, kojeg je policija zadržala na šalteru kontrole u Zračnoj luci Plesu, ispitati u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj ulici. Umičević ističe da policija za Jelavićem nije tragala, kao što su tvrdili neki hrvatski mediji, jer on nije osumnjičenik. Akcijom "Šok 3" uhićena su dvojica osumnjičenih za napade na Miljuša i Galinca, a policija se nada da će otkriti i nalogodavca tih zločina.

ZAGREB - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je istragu protiv bivšega saborskog zastupnika i boksača Damira Škare (51) zbog sumnje da je kao predsjednik Autokluba "Siget" oštetio tu udrugu građana za više od pola milijuna kuna. Istraga je zatražena i protiv drugoosumnjičenoga Marija Cvitanovića (45), direktora tvrtke koju je osnovao Autoklub "Siget" za organiziranje poslovnih putovanja i turističkih aranžmana. Navodeći samo godišta i dužnosti dvojice osumnjičenika, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo danas je na internetskim stranicama objavilo kako je od suda zatražilo istragu zbog sumnje da su Škaro i Cvitanović nekoliko puta zloupotrijebili položaj i ovlasti. Tereti ih se da novcem tog autokluba od 2006. do 2008. sebi, članovima obitelji, poznanicima i prijateljima plaćali turistička putovanja te podmirivali troškove privatnih kreditnih kartica u inozemstvu. Tako su, sumnja tužiteljstvo, oštetili taj autoklub za 250.000 kuna.

ZAGREB - Institut Ruđera Boškovića (IRB) projektom "Noć pod zvijezdama" u Dubrovniku počinje godinu u kojoj se obilježava 300. obljetnica rođenja Josipa Ruđera Boškovića, jednog od najistaknutijih znanstvenika 18. stoljeća. IRB u suradnji s Biskupijskom klasičnom gimnazijom Ruđera Boškovića iz Dubrovnika, gradom Dubrovnikom i Hrvatskim astrofizičkim društvom organizira 12. i 13. siječnja dvodnevni popularno-znanstveni projekt "Noć pod zvijezdama" u Dubrovniku. Središnji događaj kojim će Institut Ruđera Boškovića obilježiti tu obljetnicu jest znanstveni simpozij "Od Ruđera Boškovića do danas: doprinos hrvatskih znanstvenika svjetskoj znanstvenoj baštini" na kojem će tridesetak pripadnika svjetske znanstvene elite i dobitnika Nobelove nagrade od 24. do 29. svibnja 2011. u Dubrovniku održati znanstvena predavanja u čast Ruđeru Boškoviću.

ZAGREB - Splitska vizualna umjetnica Renata Poljak sudjelovat će na međunarodnoj skupnoj izložbi "Myth - Reality, Constructing Cult-u're" (Mitovi - Realnosti Konstrukcija Kulture), koja se otvara 4. siječnja u indijskoj umjetničkoj galeriji "Guild" u Mumbaiju. Na toj izložbi, koja će biti otvorena do 30. siječnja, hrvatska autorica predstavit će se fotografijama i video radovima pod zajedničkim naslovom "I Need You To Believe in Something", koji propituju ulogu spomenika i sjećanja u suvremenom društvu. Osim Renate Poljak, na izložbi sudjeluje desetak multimedijalnih umjetnika koji se u svojim radovima bave ulogom mitova u suvremenom društvu i njihovim posljedicama u trenutku kada oni prestaju biti važni. Kustos izložbe je Veeranganakumari Solanki.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙