FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 24. prosinca 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Hrvatski košarkaš Gordan Giriček karijeru će nastaviti u redovima Cibone. Giriček će se tako nakon skoro deset godina vratiti u svoj matični klub. Giriček je potpisao ugovor do konca sezone, a u dresu 'vukova' mogao bi debitirati već u utorak kada je na rasporedu derbi NLB lige protiv Partizana. Službeno predstavljanje zakazano je za ponedjeljak u 12 sati. Giriček je bio član Cibone od 1993. do 2001. kada je preselio u moskovski CSKA. U Rusiji se zadržao jednu sezonu, a potom otišao u NBA ligu. Prvo u Memphis Grizzlies (2002–2003), zatim je bio član Orlando Magica (2003–2004), Utah Jazza (2004–2007), Philadelphie 76ers (2007–2008), te Phoenix Sunsa (2008). U Europu se vratio 2008. godine postavši član Fenerbahče, a od svibnja ove godine je bez kluba. Giriček je prvo pojačanje nove klupske uprave na čelu s Ivicom Lovrićem, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Lovrić je najtrofejniji hrvatski košarkaški klub, koji zbog velikih dugovanja već mjesecima "živi na aparatima", preuzeo 22. prosinca.

MILANO - Europski prvak milanski Inter dobio je u petak novog trenera, a to je Brazilac Leonardo (41), koji je naslijedio Rafaela Beniteza. Leonardo bi na klupi Intera trebao ostati do ljeta 2012. godine. Leonardova igračka i trenerska karijera vezana je za Interova gradskog rivala AC Milan, gdje je proveo pet sezona kao igrač, a potom je u sezoni 2009–2010. bi trener Milana. Benitez je dan ranije otišao sa kormila Intera, u koji je stigao ovoga ljeta zamijenivši Josea Mourinha. Loši rezultati u talijanskom nogometnom prvenstvu odlučili su o Benitezovoj sudbini, Inter se nalazi na sedmom mjestu sa 13 bodova manje od vodećeg Milana, dok mu drugi Napoli i treći Lazio bježe 10 bodova. Olakotna okolnost je tek to da Inter ima dvije utakmice manje. Sezonu zasad spašavaju rezultati u Ligi prvaka, Inter se je plasirao u osminu finala gdje ga očekuje Bayern.

AMSTERDAM - Nogometaši Ajaxa i PSV Eindhovena izborili su plasman u četvrtfinale nizozemskog Kupa. Ajax je u dvoboju osmine finala pobijedio AZ Alkmaar 1:0, a pobjednika je odlučio pogodak Miralema Sulejmania u 42. minuti. Gosti su od 72. minute igrao bez isključenog Pontusa Wernblooma. PSV Eindhoven je na gostovanju slavio protiv Rode 3:1. Plasman u četvrtfinale izborili su i Utrecht pobjedom protiv drugoligaša Volendama 1:0, dok se Twente Enschede još u utorak lako obračunao protiv Vitessea pobijedivši 5:0.Ostale četiri utakmice osmine finala su odgođene za siječanj.

REZULTATI:

Ajax Amsterdam - AZ Alkmaar 1:0

Roda JC Kerkrade - PSV Eindhoven 1:3

Utrecht - FC Volendam (II) 1:0

Twente Enschede - Vitesse Arnhem 5:0

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙