FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi pregovori Zagrebačkog holdinga i sindikata u siječnju

Autor: dber
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Predstavnici Uprave Zagrebačkog holdinga uručili su danas sindikatima Holdingovih podružnica novi prijedlog promjena Temeljnog kolektivnog ugovora, koji donosi smanjenje radničkih prava od 2011., što će raspraviti na novom sastanku u prvoj polovici siječnja.

"Pregovarački tim Zagrebačkog holdinga danas je uručio predstavnicima sindikata novi prijedlog promjena Temeljnog kolektivnog ugovora kako bi ga mogli razmotriti u prvoj polovici siječnja, no o pravima koja vrijede za ovu godinu, uključujući i isplatu božićnice danas nije bilo riječi", izjavio je Branimir Delić, član Uprave i predsjednik pregovaračkog tima Zagrebačkog holdinga nakon sastanka s predstavnicima sindikata.

"Nažalost, radi se o smanjenju prava radnika, a ne o povećanju, no dogovoreno je da o detaljima uvjeta zasad ne izlazimo u javnost", naveo je i dodao kako je i božićnica regulirana na drugi način.

Kazao je također kako su danas razgovarali isključivo o razdoblju od 1. siječnja 2011. nadalje, dok o pravima iz Temeljnog kolektivnog ugovora za radnike Holdinga do 31. prosinca nisu razgovarali. "Ta se prava ne mijenjaju i ostaju kakva su i bila", naveo je Delić.

Predstavnik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Ante Jelić potvrdio je da su zaprimili ponudu Uprave koju će razmotriti i potom odlučiti prihvaćaju li nove uvjete ili ne.

Podsjetio je kako sindikati Holdinga i nadalje prikupljaju potpise za tužbu zbog neisplate božićnice. "Čekamo da Uprava reagira i isplati božićnicu kako bi nakon toga krenuli s drugim aktivnostima", dodao je. Napomenuo je da je božićnica do sada bila isplaćivana u cijelosti i da je tako očekuju i sada - u cijelosti.

"Isplata božićnice nije izmišljena 20. ili 21. prosinca nego se za to znalo godinu dana unaprijed i Uprava je imala dovoljno vremena da osigura novac", smatra Jelić i napominje kako će, ukoliko dođe do tužbi, koje su već skoro pripremljene, troškovi biti daleko veći. "Mislim da ljudi iz uprave Holdinga razmišljaju o tome", kazao je Jelić.

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙