FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savez društava Naša djeca obilježio 60 godina rada

Autor: mbur
ZAGREB, 5. prosinca 2010. (Hina) - Savez društava Naša djeca (SDND) obilježio jer večeras 60. godišnjicu djelovanja svečanom priredbom u Hrvatskom narodnom kazalištu u kojoj je s prigodinim porgramom sudjelovalo više od 180 djece iz cijele Hrvatske.

Godišnjica se obilježava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji je članovima Saveza čestitao na visokoj obljetnici, istaknuvši kako je taj savez u svome radu učinio mnogo za djecu.

"Savez društava Naša djeca i ja smo skupa odrastali i cijeli me život pratio", rekao je Josipović dodajući kako je u školskoj dobi i on sudjelovao u tom društvu. Želimo da djeca odrastaju u miru i sigurnosti, kazao je predsjednik istaknuvši kako je tom cilju doprinio i rad Saveza.

U Savez društava Naša djeca uključeno je više od 10.000 djece i oko 4000 odraslih i volontera, kazala je Aida Salihagić Kadić, predsjednica SDND-a. Podsjetila je na početke rada toga saveza, kada su organizirane škole za roditelje, za predškolce te svjetske konferencije za zaštitu djece, male olimpijade i druge aktivnosti koje su obilježile višedesetljetni rad Saveza.

Generacijama djece Savez je obogatio djetinjstvo, rekla je Salihagić Kadić podsjetivši kako je on i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, pokretač dječjih foruma, nagrada za djecu, vanškolskih aktivnosti i dr.

Na svečanom programu u HNK plesne točke, recitacije te dječje pjesme izvodila su djeca iz Varaždina, Pule, Koprivnice, Zaboka, Čakovca i drugih gradova Hrvatske.

Cilj Saveza, koji je danas održao i svečanu skupštinu, jest njegova promocija kao krovne organizacije za prava i potrebe djece, jačanje dječje participacije u svim programskim sadržajima, osiguranje financijske stabilnost Saveza i dr.

Aktivnosti društva vezane su za osnaživanje mreže DND-a u Hrvatskoj, jačanje dječje participacije u lokalnoj zajednici, humanitarno djelovanje za djecu i projekti u području socijalne skrbi i dr.

(Hina) xmb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙