FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski kontrolori letenja podupire španjolske kolege

Autor: jnah
ZAGREB, 4. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatski sindikat kontrolora letenja (HSKL) priopćio je da daje punu potporu španjolskim kolegama u borbi za njihova prava i ističući da se na sigurnosti zračnog prometa ne smije štedjeti drastičnim smanjivanjem plaća i povećavanjem broja radnih sati.

"Hrvatski sindikat kontrolora letenja ima dužnost i potrebu upozoriti hrvatsku javnost na katastrofalnu i opasnu situaciju u kojoj se nalaze kontrolori leta u Španjolskoj. U zadnje dvije godine, pod okriljem globalne krize i potrebe za drastičnim potezima, Vlada Kraljevine Španjolske je iskoristila svaku priliku da profesionalni i financijski položaj kontrolora leta u Španjolskoj svede na najniži nivo. Time je istovremeno ugrozila sigurno odvijanje zračnog prometa iznad Španjolske. Povećana količina incidenata na španjolskom nebu u zadnjih godinu i pol su jasni pokazatelji da se na sigurnosti zračnog prometa ne može i ne smije štedjeti drastičnim smanjivanjem plaća i povećavanjem radnog broja sati.

Ovim putem Hrvatski sindikat kontrolora letenja daje punu podršku španjolskim kontrolorima leta i njihovom krovnom sindikatu – USCA u borbi za njihova prava. Istovremeno izražavamo spremnost pomoći u ostvarivanju što sigurnijeg neba iznad Europe i boriti se za zaštitu profesionalnog statusa kolega u Španjolskoj", kaže se među ostalim u večerašnjem priopćenju koje je potpisao predsjednik HSKL-a Alen Kolbas.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙