FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Prigodnom svečanošću u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu obilježeno je 60 godina rada i djelovanja Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), te 80 godina odigravanja prve rukometne utakmice u Hrvatskoj. U Westinu se okupila krema hrvatskog rukometa, brojne generacije rukometaša i rukometašica, trenera i dužnosnika koji su obilježili rad jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportskih saveza. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, dopredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, saborska zastupnica SDP-a Željka Antunović, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te brojni uglednici iz hrvatskog javnog života. U Zagreb su doputovali i predstavnici Međunarodne i Europske rukometne federacije IHF i EHF. Nakon prigodnog 15-minutnog dokumentarnog filma u kojem je sažeta povijest HRS-a, predsjednik saveza Sandi Šola istaknuo je kako je rukomet sasvim sigurno najtrofejniji hrvatski sport. Šola je podsjetio kako su rukometaši donijeli prvo olimpijsko zlato, ali i kako su jedan od najprepoznatljivijih brendova u svijetu.

"Organizacija Svjetskog prvenstva 2009. godine bila je vrhunac dosadašnjeg rada HRS-a i nakon tog natjecanja naš ugled u svjetskoj rukometnoj obitelji dodatno je porastao," naglasio je Šola. Rukometna proslava je zamišljena kao 'vremeplov kroz našu rukometnu povijest'. HRS je na koncu svečanosti podijelio i posebna priznanja i to IHF-u, EHF-u, hrvatskoj Vladi, HOO-u, te Gradu Zagrebu.

ZAGREB - Nakon proslave obilježavanja 60 godina rada i djelovanja Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i obilježavanja 80. obljetnice odigravanja prve rukometne utakmice u Hrvatskoj, u zagrebačkom hotelu Westin održana je i svečanost Izbora rukometaša godine. HRS i Sportske novosti već godinama biraju najboljeg igrača, igračicu, trenera i sudački par. Za najbolju igračicu po treći put izabrana je Andrea Penezić. Igračica ljubljanskog Krima slavila je sa 70 bodova, druga je bila vratarka Jelena Grubišić, također članica Krima sa deset bodova manje, dok je treće mjesto osvojila Kristina Franić sa 14 bodova. U muškoj konkurenciji peti put pobjeda je pripala Ivanu Baliću, također sa 70 bodova. Drugo mjesto osvojio je Igor Vori (58 bodova), dok je treći bio Blaženko Lacković (10). Za najboljeg trenera osmi put je izabran Lino Červar, dok su drugu godinu uzastopce najboljim sudačkim parom proglašeni Matija Gubica i Boris Milošević koji su ove godine sudili na Europskom prvenstvu rukometašica.

ZAGREB - U finalu jednog od najpoznatijih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, "Kutija šibica" igrat će Promotionplay i Mal-Gal Građevinarstvo. Promotionplay je u prvom polufinalnom susretu pobijedio Smit Commerce 5:2. Golove za pobjednički sastav zabili su Bernard Gulić (4), Krešimir Čivrag (5), Ivan Čuić (12), Antonio Franja (13) i Igor Baričević (40), dok su strijelci za mladu momčad Smit Commerce bili Ivan Sikora (3) i Josip Juraj Pajvot (36).

U drugom dvoboju Mal–Gal iz Krapine je pobijedio Bilić Erić security 2:0. Golove za ulazaka u finale postigli su Rok Mordej (18) i Darko Kunštek (23).

Finalni susret je u srijedu, 29. prosinca u 18.50 sati, a dok je susret za treće mjesto u 16.55 sati.

LONDON - Hrvatski napadač Nikola Kalinić postigao je dva gola za Blackburn u gostujućoj pobjedi protiv WBA 3:1 u susretu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva. Kalinić je zabio prva dva gola na utakmici, prvog u trećoj, a drugog u 53. minuti. Među strijelce se upisao i Mame Biram Diouf u 62. minuti utakmice, dok je gol za domaćine zabio Jerome Thomas (17). Tottenhamu je slavio protiv Newcastle Uniteda 2:0. Pobjedu Spursima donijeli su Aaron Lennon (57) i Gareth Bale (81). Spursi su od 65. minute igrali bez isključenog Younesa Kaboula. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Tottenham, dok su Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa utakmicu proveli na klupi za pričuve.

Manchester City je pobijedio Aston Villu 4:0., a golove su postigli Mario Balotelli (8-11m, 27, 55-11m) i Joleon Lescott (13). Ovom pobjedom City je preuzeo vrh ljestvice sa 38 bodova, jednim bodom više od gradskog suparnika Uniteda kojeg večeras očekuje gostovanje kod Birminghama.

SPLIT - Dosadašnji privremeni trener Hajduka Goran Vučević dogovorio je s vodstvom kluba da će ostati na klupi Hajduka i sutra će biti službeno predstavljen u ulozi glavnog trenera. "Vučević je s upravom kluba dogovorio većinu ugovornih obveza, a još neke pojedinosti bit će usuglašene prije sutrašnjeg službenog predstavljanja", objavili su danas u Hajduku. Vučević je koncem listopada naslijedio na trenerskoj klupi Stanka Poklepovića i izjavio da je dužnost prihvatio samo privremeno, odnosno do kraja prvog dijela prvenstva. Kasnije je izjavio da će "o svom trenerskom statusu u Hajduku raspravljati s vodstvom kluba po završetku jesenske sezone". Danas u Hajduku nitko nije želio govoriti na koliko će Vučević potpisati ugovor, ali su potvrdili da će i ti podaci biti objelodanjeni sutra prigodom službenog predstavljanja Gorana Vučevića za trenera Hajduka, a tada će se saznati i imena njegovih najbližih suradnika.

STUTTGART - Njemačka skakačica u vis Ariane Friedrich (26), jedna od najvećih suparnica Blanke Vlašić, propustit će sva natjecanja u 2011. godini zbog ozljede ahilove tetive lijeve noge, te je već najavila kako joj je sljedeći cilj uspjeh na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Friedrich se ozlijedila na treningu 22. ovog mjeseca, te se morala podvrgnuti operaciji. "Očekujem da ću u vrhunskoj formi biti za London", najavila je Friedrich. Friedrich će u 2011. godini između ostaloga propustiti i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u južnokorejskom gradu Daegu. Na prošlom SP u Berlinu prošle godine osvojila je brončanu medalju iza Vlašić, koja je osvojila zlato i srebrne Ruskinje Ane Čičerove.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Barceloni Friedrich je također osvojila broncu, ovoga puta iza Vlašić i Šveđanke Emme Green.

Na posljednjim OI u Pekingu Friedrich je bila šesta. "Nećemo se žuriti s povratkom. Važno je odrediti cilj, a mi smo uvjereni kako možemo ostvariti rezultat u Londonu", rekao je trener njemačke skakačice Guenther Eisinger.

SEMMERING - Francuska skijašica Tessa Worley pobjednica je veleslaloma za Svjetski kup održanog u Semmeringu. Worley je do svoje treće uzastopne veleslalomske pobjede, najbolja je bila i u Aspenu, te Sankt Moritzu, stigla s vremenom od 2:09.66 minuta. Drugo mjesto u Semmeringu zauzela je Njemica Maria Riesch sa 62 stotinke zaostatka za Worley, a treće još jedna Njemica Kathrin Hoelzl sa 78 stotinki slabijim vremenom od pobjednice. Riesch je drugim mjestom u veleslalomu preuzela vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 658 bodova, druga je Amerikanka Lindsay Vonn sa 617 bodova, a treća Austrijanka Elisabeth Goergl ima 416. U srijedu se u Semmeringu vozi slalom.

BORMIO - Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 20. mjesto na drugom treningu spusta u Bormiju održanom u utorak. Naš je skijaš za najbržim Austrijancem Klausom Kroellom zaostao 2.53 sekunde. Drugo mjesto na posljednjem treningu zauzeo je još jedan Austrijanac Mario Scheiber sa 58 stotinki slabijim vremenom od Kroella, a treće Švicarac Didier Cuche sa 70 stotinki zaostatka. Na prvom treningu u Bormiju u ponedjeljak Zrnčić-Dim je bio 13., dok je najbrže vrijeme postavio Talijan Christof Innerhofer.

Utrka spusta za Svjetski kup u Bormiju na rasporedu je u srijedu s početkom u 12 sati.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙