FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

SARAJEVO - Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Vahid Halilhodžić izjavio je kako nema nakanu napustiti kormilo zagrebačke momčadi te kako je veoma zadovoljan svojim trenutačnim statusom i odnosima koje je izgradio u hrvatskom nogometu, prenosi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz". "I u ova četiri mjeseca imao sam više nego dobre ponude, ali sve sam ih redom odbio. To bih uradio i da mi netko ponudi uvjete iz snova", kazao je Halilhodžić u intervjuu za Avaz odgovarajući na pitanje novinara bi li napustio Maksimir ukoliko bi dobio financijski izdašniju ponudu. Istaknuo je kako je voditi Dinamo i pokušati ga uvesti u europsku Ligu prvaka veliki izazov a takvih se nikada nije bojao. "Što je veći izazov, to je privlačniji", kaže Dinamov trener.

Komentirajući dosadašnji učinak u zagrebačkoj momčadi Halilhodžić smatra kako je uradio mnogo, podsjetivši kako je u kolovozu kada je stigao u Maksimir Dinamo zaostajao za Hajdukom tri boda, a sada ih ima pet više, te da je i u Europskoj ligi postignuto više nego što su mnogi očekivali. Halilhodžić se odbio uključiti u raspravu o posljednjem ispadu Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića koji je javno izvrijeđao novinara. Pravdao je to činjenicom kako je na odmoru u Francuskoj te kako tamo ne prati hrvatske medije.

"Daleko sam od toga i nemam ništa više dodati o toj temi", kratko je zaključio Halilhodžić.

Na pitanje je li iznenađen uvredama što ih je i sam doživljavao na stadionima u Hrvatskoj, trener Dinama odgovara kako je to, kao i u svakoj drugoj zemlji, odraz stanja u društvu.

"Nacionalističke i fašističke poruke moraju se sasjeći u korijenu. O tome se ne smije šutjeti", drži Halilhodžić.

SOFIJA - Svjetski prvak u hrvanju slobodnim stilom Bugarin Mihail Ganev (25) izboden je nožem u tučnjavi u noćnom klubu u Gabrovu, gradu u središnjoj Bugarskoj. Ganev je u bolnicu prevezen u kritičnom stanu, no prema posljednjim vijestima život mu nije ugrožen. "Ganev je u zadobio nekoliko uboda, no srećom niti jedan ubod nije ozlijedio neki od vitalnih organa. Ganev je imao mnogo sreće i u bolnicu je stigao na vrijeme," poručio je jedan od liječnika. Incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju, a u tučnjavi je sudjelovalo najmanje pet osoba. Policija je privela napadača na bugarskog hrvača.

Ganev je titulu svjetskog prvaka u kategoriji do 84 kilograma osvojio u rujnu ove godine na svjetskom prvenstvu u Moskvi.

BRUXELLES - U derbiju 21. kola belgijskog nogometnog prvenstva Club Brugge je na gostovanju pobijedio Gent 2:0, a prvi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Ivan Perišić u 24. minuti. Perišić je ove sezone zabio sedam ligaških golova, a ima i šest asistencija.

Lider prvenstva Anderlecht deklasirao je Lierse 6:0, dok je Cercle Brugge pobijedio Standard Liege 1:0. Ostale utakmice su odgođene.

Anderlecht vodi na ljestvici sa 47 bodova, Genk je drugi sa četiri boda manje, ali i utakmicom zaostatka. Gent je treći sa 38 bodova, dok je Club Brugge ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 33 boda.

ZAGREB - Vodeća momčad NBA lige San Antonio Spurs ostvarila je novi klupski rekord po broju pobjeda nakon prvih 30 utakmica sezone. Spursi su ostvarili 26 pobjeda i 4 poraza što je njihov najbolji učinak u povijesti kluba, a rekord lige je 27 pobjeda i tri poraza. Posljednju pobjedu Spursi su ostvarili sinoć protiv Washington Wizardsa 94:80. Bila je to utakmica bez previše rezultatske neizvjesnosti jer je domaćin dominirao od prve minute. Spurse su predvodili Argentinac Manu Ginobili sa 21 košem i Francuz Tony Parker sa 20 koševa i 14 asistencija. Kod gostiju koji ove sezone na gostovanjima imaju skor 0-14, najefikasniji je bio Rashard Lewis (21 koš, 12 skokova).

"Manu i Tony su bili sjajni. Vrhunski su odradili ovu utakmicu. Ne samo zbog postignutih koševa već i zbog načina na koji su vodili utakmicu," kazao je trener Spursa Gregg Popovich.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙