FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 21. prosinca 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

COURCHEVEL - Hrvatska skijašica Ana Jelušić osvojila je prve bodove u ovosezonskom Svjetskom kupu zauzevši 16. mjesto u slalomskoj utrci u francuskom Courchevelu. Jelušić je za pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild zaostala 3.68 sekundi. Naša je skijašica u trećem slalomu sezone prvi put uspjela ući u drugu vožnju, nakon prvoga je nastupa bila 12., ali nešto slabijom vožnjom u donjem dijelu staze pokvarila je plasman za četiri pozicije.

Do pobjede u Courchevelu stigla je izvrsna Austrijanka Marlies Schild koja je najboljim nastupom u drugoj vožnji pretekla Finkinju Tanju Poutiainen, vodeću nakon prve vožnje. Poutiainen je utrku završila na drugom mjestu sa 78 stotinki zaostatka za Schild, dok je treća Slovenka Tina Maze zaostala 1.98 sekundi.

Nakon tri slalomske utrke ove sezone na vrhu redoslijeda Svjetskog kupa u toj disciplini su Schild i Poutiainen sa po 200 bodova ispred Šveđanke Marije Pietilae-Holmner sa 174. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 581 bodom, tri manje ima druga Njemica Maria Riesch.

ZADAR - Košarkaši Zadra plasirali su se u osminu finala "Eurochallenge" kupa zahvaljujući 81-67 (50-31) pobjedi protiv ciparske ETHA-e u susretu posljednjeg, 6. kola skupine G. Zadrani su pobjedom protiv ETHA-e natjecanje u skupini završili na drugom mjestu s tri pobjede i tri poraza. Najefikasniji u sastavu Zadra bio je Marko Car sa 22 koša, dok je Anthony King ubacio 25 za ETHA-u.

PROSTEJOV - Košarkaši Zagreba CO natjecanje u skupini E "Eurochallenge" kupa završili su bez pobjede, u susretu posljednjeg, 6. kola izgubili su na gostovanju kod Prostejova u Češkoj sa 77-86 (36-45). Najefikasniji u sastavu Zagreba na oproštaju od natjecanja u Europi bio je Mario Kasun sa 22 koša, dok je domaće predvodio Kyle Landry sa 20 ubačaja.

MILANO - Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije Enzo Bearzot, koji je 1982. godine "azzurre" vodio do naslova svjetskog prvaka, preminuo je u utorak u Milanu u dobi od 83 godine.

Nakon igračke karijere tijekom koje je igrao za Pro Goriziju, Inter, Cataniju i Torino, Bearzot je trenersku karijeru započeo 1964. kao pomoćnik Nerea Rocca u Torinu, a prvi samostalni posao bio mu je vođenje trećeligaša Prata 1968.

Već sljedeće je godine postao izbornikom talijanske reprezentacije do 23 godine, a na svjetskim prvenstvima 1970. u Meksiku i 1974. u Njemačkoj bio je pomoćnik tadašnjeg talijanskog izbornika Ferruccija Valcareggija.

Bearzot je 1975. postao talijanski izbornik, a na toj se poziciji zadržao sve do SP-a 1986. u Meksiku.

Pod njegovim vodstvom Italija je na SP 1978. u Argentini zauzela četvrto mjesto, četiri godine potom uslijedio je vrhunac Bearzotove karijere kada je u Španjolskoj osvojio naslov svjetskog prvaka, a Paolo Rossi je sa šest golova bio najbolji igrač i strijelac tog SP-a. U Meksiku 1986. Italija je obranu naslova završila u osmini finala porazom od tadašnjeg europskog prvaka Francuske nakon kojega je Bearzot napustio mjesto izbornika.

SOFIJA - Bugarska hrvačica Stanka Zlateva (27) izabrana je za sportašicu Balkana u tradicionalnom izboru Bugarske novinske agencije (BTA). Zlateva je ove godine osvojila naslove svjetske i europske prvakinje u kategoriji do 72 kilograma, te je proglašena najboljom hrvačicom godine u izboru Međunarodnog hrvačkog saveza.

Drugo mjesto u izboru osvojio je srpski tenisač Novak Đoković, koji je ovu godinu završio na trećem mjestu ATP ljestvice, te je predvodio svoju reprezentaciju do naslova pobjednika Davis Cupa, dok je treći turski košarkaš Hidayet Turkoglu.

Prošle godine je naslov najboljeg sportaša Balkana osvojio grčki košarkaš Vassilis Spanoulis.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙