FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić i osvajač dviju srebrnih medalja s olimpijskih igara u Vancouveru skijaš Ivica Kostelić izabrani su u ponedjeljak za sportašicu i sportaša godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora. Prema kriterijima HOO-a najuspješnija ženska ekipa bila je hrvatska reprezentacija u samostrelu, dok je najuspješnija momčad hrvatska vaterpolska reprezentacija, a najuspješniji sportski par, štafeta ili posada muški veslački četverac na pariće.

Dobitnici najviše nagrade HOO-a, koja nosi ime proslavljenog kanuista Matije Ljubeka, za 2010. godinu su: Lino Červar, Janko Goleš, Duško Krstulović, Ive Mustać i Miroslav Žmego Poljak.

Najveće hrvatske sportske nade su judašica Barbara Matić i plivač Ivan Capan, dok je nagradu za trenera godine dobio Ante Kostelić.

Posebno priznanje za promicanje Hrvatske u svijetu dobila je Blanka Vlašić, dok je Ivanu Baliću uručen trofej "Sport - inspiracija mladima".

Posthumno je za iznimna ostvarenja u rukometu posebnim priznamjem HOO-a nagrađen rukometni trener i izbornik Velimir Kljaić, dok je nagradu HOO-a za fair-play u 2010. godini dobio Jedriličarski klub "Labud" iz Splita.

Proslava Velikog dana HOO-a, kojim se tradicionalno obilježava priznanje krovne organizacije hrvatskog sporta od Međunarodnog olimpijskog odbora, održana je u nazočnosti brojnih sportaša i sportskih djelatnika, te predsjednika države i Sabora, Ive Josipovića i Luke Bebića, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

LONDON - U derbiju 19. kola nogometnog prvenstva Engleske Arsenal je na domaćem terenu pobijedio Chelsea 3-1. Strijelci za Arsenal bili su Song (44), Fabregas (51) i Walcott (53), a pogodak za Chelsea postigao je Ivanović (57). Poredak: Manchester United 37, Arsenal 35, Manchester City 35, Chelsea 31, Tottenham 30...

BERLIN - Veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (26) izabran je za nogometaša godine u Njemačkoj u izboru sportskog lista Kicker. Izbor Schweinsteigera bio je očekivan jer je bio ključni igrač reprezentacije koja je bila treća na SP u Južnoj Africi, a Bayern je predvodio do finala Lige prvaka. Schweinsteigera se smatra jednim od najboljih "playmakera" na svijetu, uz Barcin dvojac Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu. Najbolji njemački nogometaš nedavno je produžio ugovor sa Bayernom do ljeta 2016. godine.

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Charlotte Bobcats - Detroit Pistons 105:100

New Jersey Nets - Orlando Magic 88:104

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 96:85

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 80:95

Minnesota Timberwolves - New Orleans Hornets 113:98

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 93:103

Houston Rockets - Washington Wizards 100:93

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 91:96

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 99:100

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 110:95

NEW YORK - Rezultati hokejaške NHL lige:

New York Rangers - New York Islanders 7:2

Florida Panthers - Boston Bruins 2:3 (kazneni udarci)

Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 4:3 (kazneni udarci)

Calgary Flames - Buffalo Sabres 5:2

Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 3:4 (produžetak)

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 0:4

KIJEV - Jedna ukrajinska televizijska postaja otkrila je skandal vezan uz nabavu drvenih klupica koje će biti postavljene u središtu Harkiva, jednog od grada domaćina nogometnog Eura 2012. Televizijska postaja "1+1" objavila je da je za deset klupica plaćeno nevjerojatnih 79.000 dolara, odnosno 7.900 dolara po klupici. Uobičajena cijena za takve klupice je između 500 i 600 dolara po komadu. Gradski dužnosnik Harkiva Anatolij Kravčuk objasnio je da je jedinstveni dizajn i izrada glavni razlog što su klupice tako skupe.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙