FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: 55. godišnjica Medicinskog fakulteta

Autor: dsil
RIJEKA,15. prosinca 2010.(Hina) - Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci danas je svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježio 55. godišnjicu osnutka u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića, koji je istaknuo da je taj fakultet važan ne samo za Rijeku već i za cijelu Hrvatsku jer školuje kadrove koji se brinu za zdravlje stanovnika diljem Hrvatske.

Hrvatsko društvo je nepovratno pošlo na dobar put i bez obzira na gospodarsku i moralnu krizu, društvo je sazrelo i spremno je biti europsko, istaknuo je.

Uskoro ćemo biti službeno primljeni u EU, ali je od toga bitnije da će Hrvatska biti dio tog svijeta po odgovornosti, borbi protiv korupcije, sa svojom kulturom, razvijenim visokim obrazovanjem i znanošću. Da bi se ostvarilo sveučilište treće generacije, čemu težimo, nije dovoljno samo mijenjati zakone, nego su potrebni kvalitetni ljudi i vizija, a to postoji i na ovom fakultetu i cijelom riječkom sveučilištu, ocijenio je predsjednik.

Dekan Alan Šustić istaknuo je dva strateška cilja u razvoju fakulteta - izrada svih pravnih i drugih okvira za stvaranje nove sveučilišne bolnice te povezivanje bazičnih i kliničkih istraživanja putem projekta centra za translacijsku medicinu TransMedRi. Taj je projekt proglašen najboljim među više od stotinu strukturnih projekata znanstvenih ustanova država u jugoistočnoj Europi na natječaju za FP7 program EU-a i fakultet je dobio 1,85 milijuna eura za tu namjenu, kazao je Šustić. Nova sveučilišna bolnica ne podrazumijeva samo zgrade nego bolnicu kao zdravstvenu, visokoobrazovnu i znanstvenu ustanovu, dodao je.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja - Ivici Paviću kao najboljem nastavniku po ocjeni studenata, najboljim mladim znanstvenicima Marini Babić-Čač i Ronaldu Antulovu i najboljim studentima fakulteta.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙