FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska punopravna sudionica Programa cjeloživotnog učenja

Autor: macu
ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - Povjerenica Europske komisije za obrazovanje Androulla Vassiliou i hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs danas su u Bruggesu potpisali Memorandum o razumijevanju o punopravnom pristupanju Republike Hrvatske Programu za cjeloživotno učenje i programu "Mladi na djelu" u sklopu neslužbenog sastanka Vijeća ministara obrazovanja zemalja Europske unije.

Tim činom Hrvatska je i službeno, kako je priopćilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pristupila najvećem europskom programu mobilnosti u obrazovanju te je postala punopravnom sudionicom Europskoga prostora cjeloživotnog učenja. Pridruživanjem tim programima više od tri tisuće hrvatskih građana tijekom 2011. dobit će priliku boraviti u zemljama EU-a radi učenja, studiranja i stručnog usavršavanja.

Povjerenica Vassiliou i ministar Fuchs razgovarali su o europskim prioritetima u obrazovanju obuhvaćenim strategijom "Europe 2020", a posebice o cjeloživotnom učenju te modernizaciji sveučilišta.

Ministar Fuchs upoznao je povjerenicu s temeljnim obilježjima nacrta prijedloga triju nacrta prijedloga zakona u području visokog obrazovanja i znanosti te s njihovim europskim kontekstom.

Povjerenica je najavila da Europska komisija sljedeće godine namjerava donijeti preporuku o modernizaciji sveučilišta u skladu sa strateškim ciljem Europske unije da do 2020. bitno modernizira visoko obrazovanje kad je riječ o programima, upravljanju i financiranju te je s tim u vezi poduprla hrvatska nastojanja.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙