FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/MONTE CARLO

Blanka Vlašić izabrana je za najbolju atletičarku svijeta za 2010. godinu po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF). Vlašić (27) je po prvi puta osvojila tu nagradu i to za sezonu u kojoj je postala svjetska dvoranska i europska prvakinja, pobjednica Dijamantne lige i najbolja atletičarka Europe, te je pobijedila na 18 od 20 mitinga. "Bila je to teška sezona u kojoj sam se borila s letvicom, protivnicima, ali i svojim malim demonima i slabostima. Jako sam sretna zbog nagrade i nastojat ću biti još bolja sljedeće sezone. Zbog toga ću po prvi puta preskočiti zimsku dvoransku sezonu kako bi se što bolje pripremila za izazove na otvorenom", kazala je Blanka u Monte Carlu, gdje je novinarima odgovarala na pitanje kada će srušiti svjetski rekord Stefke Kostadinove (2.09). "Taj rekord mi je i dosad bio dostižan, bilo je mojih skokova koji su bili jako blizu rekorda. Svjetski rekord je za mene poput para jako lijepih cipela u dućanu koje kao dijete tako jako želite. Kada odrastete dođete u priliku da ih kupite, a ja sam sada odrasla i spremna. Po prirodi sam perfekcionista i uvijek nastojim dati sto posto", kazala je Splićanka. Vlašić je dobila najviše glasova u konkurenciji jamajčanske sprinterice Veronice Campbell-Brown, Amerikanke Allyson Felix, btitanske sedmobojke Jessice Ennis i kenijske srednjeprugašice Milcah Chemos Cheywa. U muškoj konkurenciji nagradu za najboljega atletičara pripala je Kenijcu Davidu Rudishi.Dvadesetjednogodišnji Rudisha je također po prvi osvojio IAAF nagradu najboljega na svijetu, a u ovoj sezoni je dvaput popravljao 13 godina star svjetski rekord na 800 metara. Prvo je u kolovozu u Berlinu trčao dionicu za 1:41.09 minuta, a tjedan dana kasnije u Rietiju 1:41.01.

Njegovi konkurenti za nagradu bili su Tyson Gay, David Oliver, Eritrejac Zersenay Tadese i norveški kopljaš Andreas Thorkildsen.

FLENSBURG/ZAGREB

U posljednjem susretu petog kola D skupine rukometne Lige prvaka Flensburg-Handewitt je u Campushalle u Flensburgu pobijedio Croatia osiguranje Zagreb 32:29 (19:15).Hrvatski prvak je u Njemačkoj upisao prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, nakon što je u prva četiri kola ubilježio po dvije pobjede i dva neodlučena rezultata. Flensburg je pak ostvario i četvrtu pobjedu, a jedini poraz je doživio od lidera skupine Ciudad Reala. Najefikasniji igrači u redovima Zagreba bila su krila Zlatko Horvat sa 9, te Manuel Štrlek sa šest postignutih golova, dok je Toniči Valčić dodao pet golova. Flensburg je ovom pobjedom potvrdio drugu poziciju na ljestvici sa osam bodova, jednim bodom manje od lidera Ciudad Reala, dok je Zagreb i dalje trći sa šest bodova.

BEČ/ZAGREB

Nakon dva tjedna stanke susretima 21. kola nastavljena je EBEL liga u hokeju na ledu. Medveščak je gostovao u Beču kod Vienna Capitalsa i pred 3.500 gledatelja doživio je poraz 2:4 (1:3, 0:1, 1:0). Bio je to peti uzastopni poraz 'medvjeda', te 12. ove sezone. Bila je to gruba utakmica u kojoj je već u prvoj trećini došlo do gužve. Domaći sastav je do kraja susreta sakupio 10 minuta isključenja, dok su Gratton i Björnlie dobili kaznu igre. Medveščak je sakupio 22 minute kazne, a Rabbit i Sandrock su također dobili kazne igre. Bilo je 'vruće' i na tribinama gdje su domaći navijači cijelo vrijeme izazivali i vrijeđali skupinu od 50-ak navijača Medveščaka.Medveščak je očajno ušao u susret i već nakon pet minuta domaćin je vodio 2:0 golovima Christiana Dolezala (1:33) i Jeremyja Rebeka (4:45). Utakmicu je na vratima otvorio Gašper Krošelj, međutim trener Medveščaka Ted Sator vrlo brzo je u momčad vratio Roberta Kristana. U 10. minuti Rafael Rotter je povećao na 3:0, a minutu kasnije Jonathan Filewich je smanjio rezultat. U 36. minuti Rotter svojim drugim golom vraća Bečane na plus tri. Osam minuta prije kraja utakmice Joel Prpic je vratio nadu, no do konca susreta više nije bilo golova. Usprkos gubitku bodova Medveščak je zadržao peto mjesto na ljestvici, a u vodstvu je i dalje Klagenfurt.

KOPRIVNICA

Rukometašice Podravke Vegete pobjedom su se oprostile od natjecanja u ovogodišnjoj Ligi prvakinja. Podravka je u posljednjem, šestom kolu skupine D u Koprivnici svladala rusku Zvezdu s 41:28. Hrvatske prvakinje su natjecanje završile s jednom pobjedom i pet poraza.

ZAGREB

U susretu četvrtog kola regionalne vaterpolske Triglav Jadranske lige zagrebačka Mladost je na gostovanju u Herceg Novom izgubila od Jadrana 10:12 (4:3, 2:5, 2:3, 2:1).Bio je to prvi poraz 'žabaca' ove sezone, te prva pobjeda Jadrana. Mladost je bolje otvorila utakmicu, međutim u drugoj četvrtini je odigrala neobjašnjivo slabo i taj period igre domaćin je dobio 5:2. To se na koncu pokazalo i presudnim, jer Mladost do kraja susreta nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz druge dionice.Najefikasniji igrači u redovima hrvatske momčadi bili su Duje Živković, Ivan Buljubašić i Petar Muslim sa po dva pogotka, dok je Josip Pavić sakupio deset obrana. Jadran su predvodili Damir Crepulja sa tri, te Luka Sekulić sa dva gola.Na ljestvici vodi Primorje EB s maksimalnim učinkom od 12 bodova, Mladost je ostala nas drugom mjestu sa devet bodova koliko imaju i Budva, te Primorac.

Rezultati:

Jadran HN - Mladost 12:10

Igrano u subotu:

Jug CO - Primorac 12:7

Medveščak - Primorje EB 8:16

Jadran - Mornar BS 10:10

POŠK - Cattaro 8:8

U srijedu (24. studeni)

Koper - Budva M:tel

Napomena: U 4. kolu slobodan je Šibenik.

ZAGREB

U susretu osmog kola regionalne košarkaške NLB lige Cibona je KC Dražen Petrović pobijedila Radnički 88:82 (26:14, 21:22, 17:24, 24:22) ubilježivši četvrtu pobjedu ove sezone.Najefikasniji igrači u Ciboninim redovima bili su Bojan Bogdanović sa 18 koševa, 4 skoka i 4 asistencije, Drago Pašalić sa 16 koševa i 8 skokova, te Marcus Johnson sa 15 koševa i 6 skokova, dok su gostujuću momčad predvodili Michael Lee sa 23 i Vladan Vukosavljević sa 15 koševa. Ostali hrvatski predstavnici u NLB ligi igrali su u subotu. Cedevita je deklasirala Union Olimpiju 95:57, dok su Zadar i Zagreb poraženi. Zadar je izgubio nakon produžetka u Podgorici od Budućnosti s 102:95, a Zagreb je pao u Širokom Brijegu od Širokog s 83:76.Nakon osam kola vodi Hemofarm sa šest pobjeda i dva poraza, Krka, Budućnost, Cedevita, Union Olimpija i Nymburk imaju po pet pobjeda i tri poraza. Na začelju je Crvena zvezda s jednom pobjedom.

REZULTATI:

Krka - Igokea 79:66

CIBONA - Radnički 88:82

Partizan - Crvena zvezda 99:68

Igrano u subotu:

CEDEVITA - Union Olimpija 95:57

Budućnost - ZADAR 105:92

Hemofarm - Nymburk 86:85

Široki Brijeg - ZAGREB CO 83:76

MADRID

Rezultati susreta 12. kola Španjolske lige:

Espanyol 3 Verdu (14), Osvaldo (80-pen), Luis Garcia (90-pen)

Hercules 0

Levante 3 Caicedo (23, 26), Stuani (42)

Racing Santander 1 Lacen (87)

Deportivo La Coruna 3 Adrian (22-pen), Colotto (30), Alvarez (83)

Malaga 0

Osasuna 1 Soleimani (53)

Sporting Gijon 0

LONDON

Nogometaši Manchester Citya pobijedili su u gostima u 14. kolu premijerlige Fulham s čak 4:1, dok je Blackburn kod kuće slavio protiv Aston Ville s 2:0. Manchester City je lako došao do pobjede kod Fulhama jer je već u prvom dijelu bilo 3:0. S ovom pobjedom City je došao na četvrto mjesto sa samo tri boda manje od vodećeg dvojca. Blackburn je s pogocima Danca Pedersena slavio protiv Aston Ville, a hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić utakmicu je proveo na klupi domaćina.

Fulham 1 Zoltan Gera 70

Manchester City 4 Carlos Tevez 6,56, Pablo Zabaleta 32, Yaya Toure 35

- - -

Blackburn Rovers 2 Morten Gamst Pedersen 45+2,66

Aston Villa 0

BERLIN

Nogometaši Koelna pobijedili su u gostima Stuttgart u 13. kolu Njemačke lige, te se konačno maknuli s dba ljestvice Bundeslige. Jedini pogodak na utakmici postigao je Lukas Podolski u 82. minuti iz kaznenog udarca. Mladi hrvatski reprezentativac Mato Jajalo je igrao do 71. minute, dok je vratar Miro Varvodić bio na klupi. To je treća pobjeda Koelna u sezoni s kojom su preskočili Borussiju Moenchengladbach na ljestvici.

CHIEVO

Nastavlja se rezultatska kriza talijanskog prvaka Intera. U susretu 13. kola Serie A Inter je izgubio na gostovanju kod Chieva 1:2 i već je četiri kola bez pobjede.Golove za Chievo zabili su Pellissier (29) i Moscardelli (82), dok je poraz aktualnog prvaka ublažio Eto'o (90+1). Lazio je na gostovanju u Parmi odigrao 1:1. Domaćin je poveo golom Crespa (23), a izjednačio je Antonelli (45+3-11m). Na ljestvici vodi Milan sa 29 bodova, Lazio ima 26, a Juventus 23. Inter je tek šesti sa 20 bodova.

REZULTATI:

Genoa - Juventus 0:2 (Eduardo 18-autogol, Krasić 23)

Chievo - Inter 2:1 (Pellissier 29, Moscardelli 82 / Eto'o 90+1)

Brescia - Cagliar 1:2 (Caracciolo 20-11m / Matri 63, Conti 66)

Parma - Lazio 1:1 (Crespo 23 / Antonelli 45+3)

Lecce - Sampdoria 2:3 (Di Michele 72, Diamoutene 83 / Pazzini 8,41-11, 88)

Catania - Bari 1:0 (Terlizzi 83)

Cesena - Palermo 1:2 (Bogdani 24 / Iličić 11, Miccoli 51)

Igrano u subotu:

Roma - Udinese 2:0 (Ménez 24, Borriello 56)

Milan - Fiorentina 1:0 (Ibrahimović 45)

LONDON

U prvom dvoboju ATP finala u Londonu u B skupini je Britanac Andy Murray svladao Šveđanina Robina Soderlinga 6:2, 6:4. U ovoj skupini kasnije večeras igraju Roger Federer i David Ferrer.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙