FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U dvoboju 6. kola C skupine Eurolige Cibona je u Zagrebu poražena od europskoga prvaka Barcelone s 94:75 (44:36), te je i nakon šest kola bez pobjede u najelitnijem košarkaškom natjecanju. Unatoč porazu od od 19 razlike, Cibona se pred 5000 gledatelja u Domu Dražena Petrovića, koji su protiv teške situacije u klubu prosvjedovali ustajanjem i trominutnom šutnjom, nije osramotila protiv velikog protivnika. Nakon što su u Barceloni dobili drugo poluvrijeme, Cibona je u Zagrebu dobila drugu četvrtinu (23:20), a pohvalno je i što su protiv Barcelone ipak ubacili 75 poena. Kod Cibone je ponovno sjajnu utakmicu odigrao Bojan Bogdanović s 26 poena, pet trica i 6 skokova, a solidan je bio i Leon Radošević s 14 ubačaja. Kod Barcelone su najviše zabili Ricky Rubio (18), Joe Ingles (16) i Terrence Morris (15).

Poredak skupine: 1. Montepaschi i Fenerbahče 5:1, 3. Barcelona i Cholet 3:3, 5. Lietuvos Rytas 1:5, 6. CIBONA 0:6.

EINDHOVEN/ZAGREB

Hrvatski plivač Mario Todorović plasirao se u finale discipline 100 leptir na 14. europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u nizozemskom Eindhovenu. Todorović je u polufinalu 100 leptir plivao 51.87 sekundi, pa je kao šesti ušao u finale koje je na rasporedu u petak u 18 sati. Najbrže vrijeme uoči finala imaju Nijemac Deibler i Nizozemac Verlinden (51.30), a ispred Todorovića su Nijemac Starke (51.39), Slovenac Mankoč (51.83) i Rus Serij (51.84).

U ovoj diciplini je u polufinalu nastupio i Dominik Straga, koji je s 52.41 sekundi zauzeo ukupno 12. mjesto. Aleksej Puninski i Duje Draganja ostali su bez finala ba 50 m slobodno. Puninski je plivao 22.01 sekundi i zauzeo devete mjesto, a u finale su ulazilo s 21.95. Očito nepripremljeni Draganja u polufinalu je bio tek 13. sa skromnih 22.19 sekundi.

EIDNHOVEN/ZAGREB

Hrvatska muška štafeta 4x50 mješovito osvojila je šesto mjesto u finalu Europskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u nizozemskom Eindhovenu. Bez Duje Draganje u postavi Saša Gerbec, Ivan Capan, Mario Todorović i Aleksej Puninski su plivali 1:37.64 minuta, za stotinku brže od vremena isplivanog u kvalifikacijama s kojim su kao peti ušli u finale. U četvrtak je finale na 100 leptir izborio Mario Todorović sa šestim vremenom polufinala, pa Hrvatska, koja je na prvenstvo poslala 15 predstavnika, zasad ima dva finala.

MOSKVA/ZAGREB

Odbojkašice Splita 1700 poražene su u prvom dvoboju B skupine Lige prvakinja na gostovanju kod Dinama Moskve s 3:0 (25:15, 25:15, 25:16). Bila je to povijesna, prva utakmica Splita 1700 u najelitnijem europskom odbojkaškom natjecanju. U 2. kolu Splićanke će u utorak u svojoj dvorani igrati protiv istanbulskog Fenerbahčea. U skupini je još i talijanski Bergamo.

BERN

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavila je skraćeni popis od 55 nogometaša koji kandidiraju za mjesto u idealnoj postavi FIFA-e u 2010., a među njima nema nijednog hrvatskog igrača. Svjetski i europski prvak Španjolska ima najviše igrača na popisu, čak deset, Brazilaca je devet, osam Argentinaca, a šest Engleza. Europski prvak Inter i Real Madrid imaju najviše svojih igrača na popisu - po devet. Idealna postava od vratara, četiri obrambena igrača, tri vezna i tri napadača, bit će objavljena na FIFA svečanosti u Zuerichu 10. siječnja, kada će biti proglašen i dobitnik Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

NYON

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Real Madrida zbog namjernog dobijanja crvenih kartona na utakmici Lige prvaka protiv Ajaxa u Amsterdamu. Postupak je pokrenut protiv trenera Josea Mourinha, jer se smatra da je upravo on naložio svojim igračima da odugovlačenjem igre doboju crvene kartone, kao i protiv dvojice isključenih igrača - Xabija Alonsa i Sergija Ramosa. Također, UEFA je pokrenula istragu i protiv vratara Ikera Casillasa i Jerzija Dudeka, koji će biti optuženi za poticanje. Kod vodstva 4:0 Alonso i Ramos su dobili "tragikomične" crvene kartone zbog odugovlačenja, kako bi se "očistili" od opomena pred utakmice osmine finala. Mourinho i igrači će 30. studenoga morati dati iskaze pred članovima Disciplinske komisije UEFA, koja će nakon toga odlučiti o eventualnim kaznama. Mourinho je već demantirao da je svojim igračima zapovijedio da namjerno odglume isključenja. UEFA je pokrenula disciplinski postupak i protiv sada već bivšeg trenera rumunjskog Cluja Sorina Cartua, zbog ispada koji je napravio na utakmici Lige prvaka protiv Basela. Cartu je udarcima nogom polomio zaštitnu ogradu na klupi za pričuvne igrače, a u četvrtak je dobio otkaz u Cluju.

LONDON

Švicarski tenisač Roger Federer ostvario je i treću pobjedu na završnom ATP Masters turniru u Londonu, a pobjedom protiv Šveđanina Robina Soderlinga s 7:6 (7:5), 6:3 plasirao se u polufinale kao prvoplasirani u B skupini.Dvoboj je bio gotov za 88 minuta, a bila je to čak 15. pobjeda Federera u 16 dvoboja sa Šveđaninom. Iako je Soderlingu ovo drugi poraz, on i dalje ima šansu za polufinale, doduše minimalnu. U zadnjem dvoboju skupine večeras igraju Britanac Andy Murray i Španjolac David Ferrer, a Murrayu je dovoljan i jedan set da zauzme drugo mjesto u skupini. U slučaju pobjede Španjolca u dva seta odlučivat će gem-količnik, a onda su u igri sva trojica.

LJUBLJANA

Slovenska vlada u četvrtak je donijela odluku o osiguranju 1,2 milijuna eura iz proračunskih sredstava za organizaciju Europskog prvenstva u košarci 2013. godine. Za organizaciju te priredbe Slovenija je jedini kandidat, a FIBA bi o dodjeli organizacije trebala odlučivati na zasjedanju u Muenchenu 5. prosinca.Košarkarski savez Slovenije (KZS) zatražio je od vlade 6,5 milijuna eura, no ministar za školstvo i sport Igor Lukšič izjavio je nakon sjednice vlade da bi KZS za preostala sredstva trebao osigurati sponzore ili konkurirati za druga sredstva koja država ima za sportsku ili turističku djelatnost.Sama država nije organizator prvenstva, a ne može jamčiti niti za gradnju sportske infrastrukture koju zahtijeva to prvenstvo", izjavio je Lukšič. Slovenski košarkaški savez ocjenjuje da bi od prvenstva ukupni prihod iznosio dvadesetak milijuna eura i da bi organizacija financijski isplatila. Vlada je preporučila KSZ-e da nastavi s pregovorima s FIB-om kako bi se smanjila predviđena kotizacija za organizatora koja trenutačno iznosi 4 milijuna eura.Predsjednik vlade Borut Pahor izjavio je nakon sjednice da postoji veliki pritisak javnosti da vlada podrži organizaciju prvenstva u košarci jer je riječ o popularnom sportu koji bi promovirao državu, a to bi ujedno bila i najveća sportska priredba koja bi bila održana na slovenskom tlu. On je rezerve u pogledu definitivnog davanja državnih jamstava obrazložio proračunskim ograničenjima i već prihvaćenim obvezama za neke sportske međunarodne događaje koje je izdala prijašnja vlada. Pahor je ipak dao do znanja da očekuje kako će slovenski savez s FIBA-om biti uspješan u pokušaju smanjenja sredstava predviđene kotizacije za FIBA-u i dobivanja dodatnih sponzora. U tom bi slučaju, dodao je, i slovenska vlada lakše razmotrila veću potporu toj priredbi.

BUKUREŠT

Vodstvo rumunjskog nogometnog prvoligaša CFR Cluja uručilo je otkaz treneru Sorinu Cartui zbog divljačkog ponašanja nakon poraza od Basela (0:1) u susretu petog kola E skupine nogometne Lige prvaka.Razočaran porazom koji je rumunjski sastav udaljio iz konkurencije za plasman u osminu finala, Cartu je nogom razbio pleksiglas na klupi za pričuve. "Cartu je svojim nesportskim potezom narušio ugled kluba i zbog toga smo odlučili raskinuti suradnju. Takvom ponašanju nije mjesto na nogometnim stadionima," poručili su iz Cluja u čijim redovima igra i hrvatski nogometaš Saša Bjelanović. Cluj se odmah nakon utakmice ispričao vodstvu Uefe, ali i čelnicima Basela.Do izbora novog trenera momčad će voditi dosadašnji pomoćni trener Alin Minteuan.

ASUNCION

Nogometna federacija Južne Amerike (CONMEBOL) glasovat će za Španjolsku i Portugal u izborima za domaćina svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine koji će se održati drugog prosinca."Svih deset članica CONMEBOL-a podržalo je španjolsku i portugalsku kandidaturu i imat će naše glasove," izjavio je glavni tajnik Eduardo Deluca, te dodao: "Španjolska je za većinu južnoameričkih zemalja poput 'majke' i nije potrebno naglašavati kako imamo sjajne odnose sa Španjolskim nogometnim savezom."Predstavnici južnoameričkih nogometnih saveza nisu se izjasnili koju će kandidaturu podržati u izboru za World Cup 2022. godine."O tome nismo raspravljali," dodao je Deluca.O domaćinima SP-a 2018. i 2022. godine odlučivat će Izvršni odbor Fife, a pravo glasa imat će 22 člana. Među njima su dopredsjednik Fife i predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona, te članovi Ricardo Terra Teixeira (Brazil) i Nicolas Leoz (Paragvaj).Za SP 2018. kandidiraju Engleska, Rusija, Španjolska/Portugal i Nizozemska/Belgija, a za SP 2022. Katar, Australija, Južna Koreja, SAD i Japan.

VARAŽDIN

U Lepoglavi je danas potpisano pismo namjere o partnerstvu Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Lepoglave u projektu "HNS Grassroots centar", vrijednog više od tri milijuna eura. Nakon što je predstavljen idejni projekt "HNS Grassroots centra Lepoglava", gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić potpisali su pismo namjere o partnerstvu u jedinom takvom projektu u Hrvatskoj. Riječ je o kampu za pripremu sportaša, prije svega nogometnih skupina koje se ne bave profesionalnim nogometom, već nogometom na najširoj osnovi kao što su mladi, žene, invalidi, veterani te mlađe uzrasne kategorije na razini lokalnih, regionalnih i nacionalnih selekcija.

Projekt su pokrenuli Grad Lepoglava i Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave na lokaciji postojećeg Sportsko-rekreacijskog centra s tri nogometna igrališta, drugim sportskim terenima i objektom od 2.100 četvornih metara, sadašnje vrijednost oko dva i pol milijuna eura. Za adaptaciju i dogradnju postojećeg objekta u hotel s tri zvjezdice sa 64 ležaja, uz kuglanu i kompleks vanjskih i zatvorenih bazena, potrebno je uložiti dodatnih 3 milijuna eura. Gradonačelnik Lepoglave najavio je kandidiranje projekta za sredstva iz europskih fondova. Po završetku, Centar bi pokrivao potrebe svih kategorija "grassroots" nogometa u Hrvatskoj, ali i država u ovom dijelu Europe.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙