FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPRIVNICA

Nogometaši Slaven Belupa prvi su se plasirali u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnoj utakmici u Koprivnici svladali Zagreb s 5:1, kojeg su tako eliminirali s ukupnim omjerom 6:2. Zagreb je bolje počeo utakmicu i poveo zgoditkom Ivankovića u 15. minuti, no isti je igrač postigao autogol u 41. minuti za 1:1. U drugom dijelu je Slaven potpuno dominirao i pogocima Marasa (56), Milardovića (62), Gregurine (67) i Poredski (90) zasluženo pobijedio. Koprivnički klub je dosad samo jednom igrao u finalu i to 2007. kada je u dvije utakmice poražen od Dinama (3:0, 0:0).

U srijedu se igraju preostali uzvrati četvrtfinala između Cibalie i Istre (3:2), te Rijeke i Varaždina (1:2).

ZAGREB

U prvom susretu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo je u Zagrebu slavio protiv Osijeka s 2:0 pogocima Tonela (9) i Kramarića (47). Uzvrat je 15. prosinca u Osijeku. U 78. minuti napadača Dinama Sylvestr je promašio kazneni udarac, a Zagrepčani su utakmicu odigrali bez suspendiranih Moralesa, Sammira, Callela, Ibaneza i Cuffrea.

ZADAR

Košarkaši Zadra ubilježili su prvu pobjedu u G skupini Eurochallenge kupa svladavši u svojoj dvorani ciparski APOEL s 95:73. Kod Zadrana su najučinkovitiji bili su Bilan (23) i Brown (20), a kod Ciprana Tiggs (17). Zadar je u prvom dvoboju poražen u gostima kod turske Pinar Karsiyake, a u u ovoj skupini je još jedna ciparska momčad - ETHA Encomi.

KIJEV/ZAGREB

Košarkaši Cedevite slavili su 2. kolu D skupine Eurokupa u gostima u Mariupolu kod ukrajinskog Azovmaša s 72:69 (41:31). Cedevita je uvjerljivo vodila cijelu utakmicu, a nakraju su Ukrajinci imali šut za produžetak u zadnjoj sekundi. Najviše koševa kod Cedevite dali su Vedran Vukušić (19) i Marino Baždarić (179, dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Curry (26). Zagrepčanima je ovo prva pobjeda u Eurokupu nakon što su prvu utakmicu kod kuće izgubili od izraelskog Hapoela Galboe.

NOVO MESTO

Košarkaši Zagreb CO-a ubilježili su i drugi poraz u E skupini Eurochallenge kupa nakon što su izgubili u Novom Mestu od slovenske Krke s 78:60. Kod Zagrepčana su najučinkovitiji bili Mulaomerović (16) i Renfroe (15), a kod Slovenaca Balažič (16). Zagreb je u prvom dvoboju skupine poražen kod kuće od njemačkog Telecom Bonna, a u 3. kolu ih očekuje dvoboj s češkim Prostejovom.

LONDON

U drugom kolu B skuoine završnog godišnjeg ATP turnira u Londonu Švicarac Roger Federer je pobijedio Britanca Andya Murraya s 6:4, 6:2 i tako praktički osigurao plasman u polufinale. Federer je puno lakše od očekivanog došao do druge pobjede u Londonu svladavši jedinog domaćeg igrača, s kojim je do Londona imao tijesan međusodbni omjer od sedam pobjeda i šest poraza. Ovo je bila osma i najuvjerljivija pobjeda Federera protiv Murraya, koji još uvijek ima šanse za plasman u polufinale. U ovoj skupini kasnije večeras igraju Šveđanin Robin Soderling i Španjolac David Ferer, a poraženi iz ovog dvoboja neće više imati nikakve šanse za plasman među četiri najbolja.

ZAGREB

Rukometašice zagrebačke Lokomotive igrat će u osmini finala Kupa pobjednika kupova protiv ruske Zvezde, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Beču.

Prva utakmica na rasporedu je 5. ili 6. veljače 2011. u Zagrebu, a uzvrat je 12. ili 13. veljače u Rusiji.

Zvezda je kao treća iz skupine D lige prvakinja ušla u osminu finala Kupa Kupova. U toj skupini nastupala je i koprivnička Podravka Vegeta, koja je bila posljednja sa omjerom pobjeda i poraza 1-5. Jedinu pobjedu Podravka je ostvarila na domaćem terenu protiv Zvezde 41-28. Prva dva mjesta u toj skupini osvojile su rukometašice mađarskog Györa i slovenskog Krima.

Kup pobjednika kupova, osmina finala:

Lugi - Tertnes Bergen

Blomberg-Lippe - Fram

Metz - Hypo Niederösterreich

Lokomotiva Zagreb - Zvezda

Constanta - Rostov-Don

Knjaz Miloš - Toulon

Viborg - Jogazdabank

Copenhagen - Alicante

MOSKVA

U dvoboju 5. kola F skupine Lige prvaka nogometaši Olympique Marseille pobijedili su u Moskvi Spartak s 3:0 i tako osigurali plasman u osminu finala kolo prije kraja. U dvoboju izravnih konkurenata za drugu poziciju u skupini Francuzi su bili daleko bolji na Lužnjikiju, te se tako osvetili Rusima za poraz (0:1) na Velodromeu. Pogotke su postigli Mathieu Valbuena (18), Loic Remy (54) i Brandao (68). U 64. minuti isključen je Spartakov Brazilac Welliton. U ovoj skupini kasnije igraju Chelsea, koji je ranije osigurao osminu finala, i slovačka Žilina, koja je bez ijednoga boda.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙