FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Nepravomoćna presuda bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću u aferi "kamioni" bit će objavljena danas na zagrebačkom Županijskom sudu. USKOK je nakon desetomjesečnog suđenja zatražio osuđujuću presudu te predložio da se njome Rončević i Bačić obvežu vratiti 10,2 milijuna kuna za koliko su navodno zlouoporabom položaja i ovlasti pri nabavi vojnih kamiona oštetili državni proračun. Obrana traži oslobađajuću presudu tvrdeći da USKOK nije dokazao krivnju dvojice optuženika.

ZAGREB

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se ponovljeno suđenje bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "mali maestro". Očekuje se saslušanje prvih svjedoka i preslušavanja tajno snimljenih telefonskih razgovora dvojice optuženika koje USKOK tereti za primanje, to jest davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te zlouporabe. Obojica optuženika negiraju krivnju. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo raniju oslobađajuću presudu.

VUKOVAR

Direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić upalio je sinoć u Hrvatskom domu u Vukovaru drugu svijeću na adventskom vijencu u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti, kojima Vukovarci već 13 godina različitim kulturnim manifestacijama obilježavaju vrijeme Došašća. Paljenju druge adventske svijeće prethodio je u Hrvatskom domu tradicionalni koncert Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem Filipa Pavišića, a izvedena su djela Giuseppea Tartinija i Samuela Barbera. Publici u Hrvatskom domu u Vukovaru prikazani su i božićni običaju Varaždinske županije, u čemu su sudjelovali članovi Vokalnog ansambla sv. Križa iz Cestice. Vukovarske adventske svečanosti organiziraju Gradski muzej, Hrvatski dom i Franjevački samostan u Vukovaru, a ovogodišnje manifestacije održavaju se pod geslom "Vukovar - dar i uzdarje", čime se sugerira žrtva grada u Domovinskom ratu te solidarnost cijele Hrvatske u materijalnoj i duhovnoj obnovi Vukovara.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙