FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 27. studenog 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

SPLIT - Županijsko Državno odvjetništvo (ŽDO) u Splitu podignulo je optužnicu protiv pet osoba u slučaju privatizacije građevinskog poduzeća "Konstruktor" iz Splita, a optužene, među kojima je i direktor Željko Žderić i šef Porezne uprave Ivica Mladineo, tereti se da su za najmanje 2.093.140 kuna oštetili Hrvatski fond za privatizaciju. ŽDO je u večeras objavljenom priopćenju na svoj internetskoj stranci, navevši inicijale, dob i funkcije optuženih, izvijestilo da je podignulo optužnicu protiv hrvatskih državljana Ž. Ž. (1955.), J. K. (1958.), B. B. (1955.), N. Ž. (1950.) i I. M. (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Tereti ih se da su od travnja 1992. do konca 1996. u Splitu; zajednički i po prethodnom dogovoru; Ž. Ž. kao predsjednik Upravnog odbora društvenog poduzeća Konstruktor, a B.B., J. K., N. Ž. i I. M. kao članovi Upravnog odbora istog poduzeća u nakani da onemoguće pretvorbu društvenog kapitala i uskrate Hrvatskom fondu za privatizaciju cijenu dionica koje se prodaju zaposlenicima, nisu dovršili započetu pretvorbu, već su osnovali novo društvo na koje su simuliranom prodajom prenijeli imovinu Konstruktora.

ZAGREB - Za predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a večeras je izabrana Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. Sobol je na izbornoj skupštini Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a bila jedina kandidatkinja za to mjesto. U izjavi za Hinu Gordana Sobol je rekla kako je Socijaldemokratski forum žena SDP-a izbornu skupštinu imao uoči izborne godine, pa će, s jedne strane sigurno raditi na ostvarenju njihova opredjeljenja za ravnopravno uključivanje i zastupljenost žena na izbornim listama, a s druge strane, čeka ih zajednički rad u stranci na izradi svih programskih dokumenata s kojima izlaze pred građane.

ZAGREB - Pelješke uvale Trstenik, Zamali i Prapratno u cijelosti su očišćene od smeća koje je prošlog vikenda nanijelo more zbog jakog juga. U uvali Zaglavak očišćeno je podmorje, a kopno čisti tvrtka "Kosijer" iz Molunata. Do kraja dana uklonit će se brana koja pregrađuje uvalu, a čim se završi čišćenje, tvrtka Kosijer će očistiti i smeće s područja Dingački škoj, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙