FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 5. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", upitan ima li ambicije za parlamentarne izbore, da postoji mogućnost da se kandidira kao predstavnik "trećeg puta" i alternative. Bandić je rekao da je dnevno u kontaktu s ljudima koji bi željeli njegovu potporu tom trećem putu i alternativi koja, napomenuo je, ne bi bila fingirana. U primjerenom trenutku s primjerenim ljudima učinit ću sve da između dvije političke opcije, HDZ-a i SDP-a, pružimo dodatnu nadu, sigurnost, zajedništvo i odgovornost, naglasio je. Onih 900 tisuća glasova iz drugog kruga dovoljan je kapital da se te ljude ne smije razočarati, dodao je. Bandić je rekao da ostaje pri prijedlogu o većim cijenama vrtića, no da je spreman na kompromis kada se radi o visini imovinskog cenzusa, dodavši da nije siguran treba li gornji cenzus biti sedam i pol ili osam tisuća kuna po članu obitelji, a donji 1800, umjesto 1700 kuna. Izrazio je uvjerenje da će gradski zastupnici poduprijeti taj njegov prijedlog i da će se pronaći kompromis, ocijenivši da je to prijedlog socijaldemokratskog proračuna. Bandić je najavio da postoji mogućnost da se naknada za prvo novorođeno dijete ne smanji na tisuću, nego na 1500 kuna, a za drugo dijete umjesto na dvije, na tri tisuće kuna. Izvijestio je kako djelatnici Grada Zagreba ove godine neće imati božićnicu, što smatra "cijenom stezanja remena i racionalizacije".

VARAŽDIN

Varaždin je danas, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana njegova zaštitnika Svetog Nikole, proglašen Sigurnom zajednicom, što je certificirani naziv Svjetske zdravstvene orgaizacije za gradove koji aktivno rade na prevenciji ozljeda i nasilja. Certifikat, koji dodjeljuje Svjetska zdravstvena organizacija u suradnji sa švedskim Karolinska Institutom, potpisali su danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, Bo Henricson u ime Svjetske zdravstvene organizacije, Mirjana Milankov u ime Međunarodne mreže sigurnih zajednica za jugoistočnu Europu i Ivica Škvorc, predsjednik Udruge Involvo, koja je provela projekt sigurne zajednice za Grad Varaždin. Raznim programima za sigurnost i prevenciju ozljeda i nasilja, Varaždin je prvi u Hrvatskoj uspio zadovoljiti sve propisane kriterije i tako postao 224. sigurna zajednica u svijetu. Projekt traje dvije godine, kroz koje se nizom aktivnosti i programa te praćenjem rezultata tih aktivnosti dokazuje da grad aktivno radi na sprečavanju psihičkih i fizičkih ozljeda i time brine za sigurnost svih građana, bez obzira na spol i dob, s posebnim naglaskom na djecu i osobe starije životne dobi.

ZAGREB

Savez društava Naša djeca (SDND) obilježio jer večeras 60. godišnjicu djelovanja svečanom priredbom u Hrvatskom narodnom kazalištu u kojoj je s prigodinim porgramom sudjelovalo više od 180 djece iz cijele Hrvatske. Godišnjica se obilježava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji je članovima Saveza čestitao na visokoj obljetnici, istaknuvši kako je taj savez u svome radu učinio mnogo za djecu. "Savez društava Naša djeca i ja smo skupa odrastali i cijeli me život pratio", rekao je Josipović dodajući kako je u školskoj dobi i on sudjelovao u tom društvu. Želimo da djeca odrastaju u miru i sigurnosti, kazao je predsjednik istaknuvši kako je tom cilju doprinio i rad Saveza. U Savez društava Naša djeca uključeno je više od 10.000 djece i oko 4000 odraslih i volontera, kazala je Aida Salihagić Kadić, predsjednica SDND-a. Podsjetila je na početke rada toga saveza, kada su organizirane škole za roditelje, za predškolce te svjetske konferencije za zaštitu djece, male olimpijade i druge aktivnosti koje su obilježile višedesetljetni rad Saveza.

VIROVITICA

U požaru u obiteljskoj kući u mjestu Noskovci danas je smrtno stradala 86-godišnja starica, priopćila je večeras virovitičko - podravska Policijska uprava. Požar je buknuo oko 13,30 sati, izazvan otvorenim plamenom svijeće i proširio sa na krevet u kom je bila 86-godišnja starica, utvrdili su policijski službenici Policijske postaje Slatina i inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave. Sutra će se u Općoj bolnici Virovitica obaviti obdukcija nad preminulom, kaže se u priopćenju.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙