FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9.30

Autor: sdje
ZAGREB, 5. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9.30:

KAIRO

U Egiptu su u nedjelju otvorena birališta u drugom krugu parlamentarnih izbora, za koje oporba tvrdi da su u prvom krugu prošlog tjedna namješteni kako bi osigurali pobjedu vladajuće stranke predsjednika Hosnija Mubaraka. Javna televizija je izvijestila da su birališta otvorena u 8 sati ujutro po lokalnom vremenu, a zatvaraju se u 19 sati. Od 580 mjesta u parlamentu u drugom krugu se glasa za 283 mandata koje kandidati nisu izravno osvojili prošlog tjedna. Glavna oporbena snaga, Muslimansko bratstvo, koja je u prošlom sazivu parlamenta držala petinu zastupničkih mandata, u prvom krugu izbora nije dobila nijedno mjesto u parlamentu i optužila je vladajuću stranku za manipulacije glasačkim kutijama i druge izborne prijevare. Prema općem očekivanju, vladajuća Nacionalno demokratska stranka, koja već desetljećima dominira egipatskom politikom, nakon drugog će kruga izbora osvojiti uvjerljivu većinu u parlamentu.

PEKING - U eksploziji u internet-cafeu u jugozapadnoj Kini poginulo je šest ljudi, a ozlijeđeno ih je 37, izvijestila je državna novinska agencija Xinhua u nedjelju.

Do eksplozije je došlo u subotu navečer u gradu Kailiju u provinciji Guizhou, javila je agencija pozivajući se na lokalnu policiju. Spasitelji su rekli kako je eksplozija potpuno uništila cafe, a od udara su razbijena stakla u prozorima obližnjih stambenih zgrada. Stručnjaci za eksploziv još uvijek istražuju mjesto događaja kako bi utvrdili uzrok eksplozije.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙