FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati:

WASHINGTON - Potraga za eksplozivnim napravama u dvije sumnjive putne torbe nađene u bostonskoj zračnoj luci Logan International završena je bez pronalaska opasnog materijala, objavila je policija. Glasnogovornik zračne luke Phil Orlandella je rekao da je tijekom rutinske pretrage paketa u zgradi Delta Cargo policijski pas reagirao na miris dviju torbi adresiranih za Nigeriju, pa je Uprava za sigurnost prijevoza (TSA) naredila evakuaciju zgrade. Policijski pirotehničari su dva i pol sata kasnije utvrdili da je u torbama posteljina, pa je oglašen završetak uzbune i evakuacije, rekao je glasnogovornik. Nije bilo odmah jasno zašto je policijski pas reagirao na posteljinu. Orlandella je rekao da zračni promet na Loganu nije bio poremećen tijekom provedbe mjera sigurnosti.

KOPENHAGEN - Skupine u inozemstvu pripremaju atentate u Danskoj, prema informacijama danskih obavještajnih službi (PET) koje su objavljene u utorak. "Postoje novi pokazatelji po kojima terorističke skupine iz inozemstva pokušavaju poslati teroriste u Dansku da izvedu atentate", piše PET o prijetnjama Danskoj, gdje su bili planirani atentati od 2009. Zbog prijetnji Danskoj i ostatku Europe, PET traži od svih odjela policije u zemlji da pojačaju nadzor do kraja prosinca, naglašava direktor obavještajne službe Jakov Scharf.

RIO DE JANEIRO - Brazilska je policija u Rio de Janeiru u utorak pokrenula veliku operaciju protiv krijumčara droge nakon niza oružanih napada u gradu. Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva je u utorak rekao da će poduzeti sve kako bi se riješio taj problem. Na zahtjev guvernera Ria Sergia Cabrala, Lula će pojačati sastav savezne policije na cestama. U utorak su svi vojni policajci bili mobilizirani na ulicama, rekao je jedan brigadir. Krajem dana nekoliko stotina policajaca je zauzelo dvadeset favela, dva krijumčara droge su ubijena, dvojica uhićena i zaplijenjeno je nekoliko komada oružja i droga. Posljednjih 48 sati gerila je izvela nekoliko napada, zapalila nekoliko automobila i pucala na dvije policijske stanice.

LJUBLJANA - Slovenski parlament u utorak je kasno navečer, s 47 glasova za i 32 protiv, potvrdio za novog predsjednika Vrhovnog suda Branka Maslešu (58) nakon višesatne rasprave tijekom koje je oporba tvrdila da je taj izbor loš znak za slovensko sudstvo i međunarodnu javnost zbog njegova djelovanja u vrijeme bivše SFRJ, dok je vlada ustrajala na tome da je njegova karijera "bez mrlje". Ministar pravosuđa Aleš Zalar i stranke vladajuće koalicije premijera Pahora iznijeli su u raspravi da je izbor Masleše na novu funkciju podržalo državni sudbeno vijeće te da je riječ o sucu bez mrlje u profesionalnoj karijeri, dok su oporbene stranke glasovale protiv, tumačeći da je riječ o "kadru iz starog režima" koji je u vrijeme slovenskog osamostaljenja izražavao protivljenje slovenskoj suverenosti i simpatije prema bivšoj JNA, da je izrekao zadnju smrtnu kaznu u Sloveniji i "kršio ljudska prava".

(Hina) xdgk yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙