FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: najavljen 9. festival znanosti

Autor: pgas
SPLIT, 1. prosinca 2010. (Hina) - Deveti festival znanosti održat će se u Splitu od 11. do 16. travnja 2011. godine, a u sklopu tog festivala na Rivi i u drugim dijelovima grada organizirat će se pokazne znanstvene vježbe, igrokazi, predavanja, javne tribine i izložbe radi popularizacije znanosti, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Rektoratu splitskoga Sveučilišta.

Glavni pokrovitelji 9. festivala znanosti su grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, a održat će se zajedno s Festivalom znanosti u Sinju, koji će se 2011. godine organizirati u istom tjednu, objasnila je predsjednica Organizacijskog odbora 9. festivala znanosti u Splitu dr. Željka Fuchs.

Po njezinim riječima, na 9. festivalu znanosti očekuje se trostruko više posjetitelja nego na 8. festivalu, održanom u travnju 2010. godine, koji je, kako je rekla, posjetilo 30.000 građana.

Rektor splitskoga Sveučilišta dr. Ivan Pavić istaknuo je da je taj festival iznimno važan jer se njime popularizira znanost i povećava interes za nju, posebice među mladima. Dodao je da će na 9. festivalu znanosti sudjelovati i najpoznatiji hrvatski znanstvenici, a najavljeno je gostovanje najmanje jednog svjetski poznatog znanstvenika - nobelovca.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i splitska dogradonačelnica Anđelka Visković istaknuli su da je Festival znanosti koji se tradicionalno održava u Splitu prepoznat kao važan događaj koji treba podupirati.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙