FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar

Autor: mkov
ZAGREB, 26. studenog 2010. (Hina) - Dan Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i 19. obljetnica rada obilježeni su danas u prostorijama Instituta Pilar predstavljanjem nakladničke djelatnosti, izdanja u vlastitim bibliotekama i izdanja u sunakladništvu.

Ravnatelj Vlado Šakić podsjetio je na rad Instituta tijekom ove godine, istaknuvši kako je Pilar objavio rezultate 4. kruga europskoga društvenog istraživanja za Hrvatsku kao i europskog sustava vrijednosti, što ga je Institut Pilar zajedno radio s Katoličkim bogoslovnim fakultetom u Zagrebu.

"Potpisali smo sporazum i s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom (NSK) u Zagrebu", rekao je dodavši kako su i Pilarove podružnice u Gospiću, Vukovaru, Dubrovniku i Puli također imale zapažene rezultate rada na lokalnoj razini.

Ocijenio je kako Institut djeluje i radi globalno, europski, nacionalno i lokalno.

Govoreći o nakladničkoj djelatnosti Instituta, Mirjana Paić-Jurinić istaknula je kako se izdavaštvo Instituta sve više digitalizira te dodala kako se stvara baza podataka koja će u sustavu interneta služiti znanstvenicima unutar kuće Instituta Ivo Pilar.

Urednica časopisa "Društva istraživanja" Renata Franc podsjetila je kako su za objavljivanje u časopisu ove godine stigla 152 rada, od kojih je oko 45 posto odbijeno.

Kristina Džin govorila je o časopisu "Histria Antiqua" kojem je od ove godine izdavačem postao Institut Ivo Pilar.

Brojeve časopisa "Pilar" predstavio je urednik Zlatko Matijević, a knjige koje su objavljene tijekom godine u sklopu naklade Instituta Ivo Pilar predstavili su Maja Štambuk i Ivan Rogić.

(Hina) xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙