FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za dodjelu nagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak"

Autor: agrb
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za dodjelu novinarskih nagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak" za najbolje novinarske radove objavljene u 2009. koje se dodjeljuju za najbolji novinarski uradak, najbolji urednički uradak i nagrada za ICT novinara godine, koji će biti otvoren do 5. prosinca.

Novost natječaja, čije nagrade sponzorira tvrtka SAP, izravna je prijava na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak, na kojoj će, osim žirija, i posjetitelji moći ocjenjivati radove veličine do 200MB te se podsjetiti na medijske radove koji su obilježili 2009.

Nagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak" dodjeljuje se od 2001. s ciljem poticanja razvoja informatičko-komunikacijskog novinarstva. Odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak donosi žiri koji je većinom glasova odabrao Zbor informatičkih novinara HND-a, a odluku o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora.

Božo Težak, cijenjeni kemičar i informatičar (Varaždin, 1907.-Zagreb, 1980.), bio je među prvim znanstvenicima koji su uočili da je informacijsko-komunikacijsko područje od posebne važnosti za razvoj znanosti. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji "Informatologia Yugoslavica" (danas "Informatologija") kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik.

Bio je osnivač hrvatskog Društva za informatiku, pobornik stvaranja Nacionalnog informatičkog centra u Hrvatskoj i održao je brojna predavanja o multimediji, obradi i rukovanju informacijama i komunikacijama, interdisciplinarnosti u informacijskim tehnologijama.

(Hina) pp/xagrb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙