FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast indeksa uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 24. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago porasli, jer su investitori pozornost s napetosti na korejskom poluotoku i europskih dužničkih problema usmjerili na nove američke gospodarske pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 11 bodova, a tehnološki Nasdaq 3,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 3,7 bodova i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„Jučerašnja oštra korekcija uslijedila je zbog napetosti između Sjeverne i Južne Koreje. Kako se to dogodilo u tjednu skraćenom zbog praznika, mnogi trgovci dobili su izgovor za dobitonosne prodaje. Danas će se tržište vjerojatno stabilizirati, a na kretanja tržišta utjecat će makroekonomski pokazatelji“, ocjenjuje Peter Cardillo, ekonomist pri Avalon Partnersu.

Danas se očekuje objava podatka o tjednoj nezaposlenosti, narudžbama trajnih dobara, osobnoj potrošnji i primanjima Amerikanaca, povjerenju potrošača i prodaji novih kuća.

Očekuje se nešto slabiji obujam trgovanja na Wall Streetu pred sutrašnji praznik – Dan zahvalnosti.

Na europskim burzama cijene dionica trenutno su u blagom plusu, oporavivši se nakon gubitaka uzrokovanih napetostima na korejskom poluotoku, kao i zabrinutosti investitora oko intenziviranja dužničke krize u Portugalu i Španjolskoj.

Londonski Ftse indeks u plusu je 0,6 posto, na 5.614 bodova, pariški CAC 0,28 posto, na 3.734 boda, a frankfurtski DAX 1,26 posto, na 6.789 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙