FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija će tražiti od Irana da se vrati dijalogu o nuklearnom programu

Autor: vkla
MOSKVA, 17. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev zatražit će u četvrtak na sastanku s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom da Iran nastavi pregovore s velikim silama o svom nuklearnom programu, kazao je u srijedu visoki dužnosnik ruske vlade.

Medvedev je, kako je dodao, također spreman saslušati i iransku stranu kada se s Ahmadinedžadom sretne na summitu država Kaspijskog jezera u Azerbajdžanu.

"Vjerujemo da s njim treba pregovarati...moramo ga uvjeriti da se vrati dijalogu i moramo ga saslušati", kazao je isti dužnosnik.

Analitičari ocjenjuju da Moskva želi ponovno zadobiti povjerenje Teherana i poboljšati svoj status pregovarača pošto je Iran ljutito reagirao na ponašanje Rusije posljednjih mjeseci. Rusija se, naime, približila američkom stajalištu o iranskom nuklearnom programu, podupirući pooštrene sankcije UN-a u lipnju i otkazujući prodaju zračnih projektila.

Zapad optužuje Iran da pokušava razviti nuklearno oružje, dok Teheran ponavlja da nuklearni program razvija u isključivo civilne svrhe, za proizvodnju električne energije.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙