FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran sa "šestoricom" neće razgovarati o razmjeni goriva

Autor: vkla
TEHERAN, 12. studenog 2010. (Hina/AFP) - Iran na predstojećim pregovorima s velikim silama neće raspravljati o razmjeni nuklearnog goriva, ponovio je u petak glasnogovornik vanjskih poslova Ramin Mehmanparast, čije riječi prenosi novinska agencija Mehr.

"S našeg stajališta, pitanje razmjene goriva nikako neće biti na dnevnom redu između Irana i skupine 5+1", stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a (SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija) i Njemačka, kazao je Mehmanparast.

Pregovori između Teherana i velikih sila prekinuti su nakon što je Iran u listopadu 2009. odbio prijedlog razmjene svog slabo obogaćenog uranija za visoko obogaćeno gorivo koje mu je potrebno za istraživački nuklearni reaktor u Teheranu.

Šest zemalja je predložilo susret u Beču od 15. do 18. studenoga o iranskom nuklearnom programu i "svih onih pitanja relevantnih za raspravu", no još se uvijek ne zna točan datum sastanka.

Teheran je izrazio spremnost za pregovore 23. studenoga ili 5. prosinca u Turskoj, jer tu zemlju smatra iranskim saveznikom po pitanju nuklearnog dosjea.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙