FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Moj cilj ove sezone je povratak u prvu jakosnu skupinu, među sedam najboljih slalomašica svijeta i zato jedva čekam prvu utrku u finskom Leviju, kazala je na konferenciji za novinare u Zagrebu najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić. "Odradila sam odlično pripreme, opet smo otišli na mjesec dana u Argentinu, potom na glečere, a velika novost za mene je promjena skija nakon gotovo devet godina. Mislim da smo odradili dobar posao, zdrava sam i nadam se puno boljoj sezoni od prošle", kazala je Riječanka, koja će od ove sezone voziti na skijama marke Elan. Nakon Levija, Ana putuje na američku turneju, gdje će u Lovelandu trenirati uoči nastupa na utrci Svjetskog kupa u Aspenu. "Ana je još uvijek naša najbolja skijašica, a ja sam uvjeren da se može vratiti u svjetski vrh u slalomu. Ona ima potencijala i želje da bude među prvih sedam slalomašica svijeta, a ja od nje očekujem ponovno postolja. Naravno, uvijek ponavljam, samo da ne bude ozljeda i bolesti", izjavio je direktor aplskih reprezentacija Vedran Pavlek, koji je dodao da Hrvatski skijaški savez, unatoč općoj recesiji, ambiciozno ulazi u novo četverogodišnje razdoblje koje će završiti Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. "Već ove sezone na Svjetskom prvenstvu u Garmischu očekujem od osam do deset hrvatskih predstavnika, a Hrvatska će imati barem desetoro predstavnika u skijaju na ZOI u Sočiju. Ulagat ćemo u mlade jer ne želimo da hrvatsko skijanje prestane postojati nakon Sočija, a ove sezone će svoju priliku dobiti Tea Palić", zaključio je Pavlek. Iako ne putuje na otvorenje slalomske sezone u finskom Leviju sljedeći vikend, te nakon toga na američku turneju, mlada Tea Palić se nada dobrim rezultatima ove sezone. "Pripreme su prošle dobro, a za mene je najveći cilj Svjetsko juniorsko prvenstvo, popravljanje FIS bodova, te ostupno približavanje Svjetskom kupu. Sezonu ću započeti utrkama Europskog kupa u Norveškoj, a poslije ćemo vidjeti", kazala je Palić. Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić kazao od hrvatskog skijanja očekuje velike rezultate, iako su zbog recesije prihodi bitno smanjeni. "Ovo je postolimpijska godina, što znači da su nam značajno smanjeni prihodi od Hrvatskog olimpijskog odbora, a zbog opće recesije proračun nam je manji od prošlogodišnjeg. Već smo učinili velike rezove, smanjivši broj natjecatelja, te pomoćnog osoblja, no to ne znači da od Ivice Kostelića, Jelušić, Natka Zrnčića-Dima i ostalih ne očekujemo rezultate dostojne ugleda hrvatskog skijanja. Krajni cilj novog četverogodišnjeg ciklusa jest barem jedna olimpijska medalja u Sočiju, a ja sam uvjeren da ćemo to ostvariti", kazao je predsjednik Glavić, koji je potom najavio i novoga sponzora Hrvatskog skijaškog savez - Raiffeisen grupu. Austrijska banka postala je sponzor hrvatske reprezentacije, slalomskih utrka na Sljemenu, a najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nosit će sljedeće dvije godine logo te banke na svojoj kacigi, kao što je to svojevremeno činio i veliki austrijski skijaš Hermann Maier.

"Usudim se nadati da će ta sreća, koju nosi suradnja s Raiffeisenom, s Hermanna Maiera prijeći na mene, te mi donijeti veliki Kristalni globus", kazao je Ivica.

SAO PAULO

Predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se 2014. godine održati u Brazilu Ricardo Teixeira izrazio je nakon sastanka s gradonačelnikom Sao Paula Gilbertom Kassabom i guvernerom države Sao Paulo Albertom Goldmanom uvjerenje kako će se svečanost otvaranja i uvodna utakmica SP-a održati upravo u Sao Paulu, najvećem brazilskom gradu iako gradnja novoga stadiona još nije niti započela.

Novi stadion u Sao Paulu neće financirati ni grad niti država, već će u potpunosti biti izgrađen novcem koji prikupi klub Corinthians, koji će se služiti tim stadionom nakon SP-a."Svečano otvaranje održat će se u Sao Paulu", rekao je guverner Goldman."Najveći dio financijskog pitanja je riješen", uvjeren je Teixeira.Finale će se igrati u Rio de Janeiru na stadionu Maracana.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Dražen Ladić odredio je danas listu s imenima 21 igrača za predstojeći prijateljski susret sa Slovenijom.Na popisu su i petorica igrača iz inozemnih klubova, među kojima Darijo Vujičević iz Twentea i Petar Slišković iz FSV Mainza. Utakmica U-21 selekcija između Hrvatske i Slovenije odigrat će se u 16. studenoga u Zaprešiću s početkom u 16.30 sati.

Popis:

1. Matej Delač - Vitesse FC

2. Dominik Picak - NK Lokomotiva Zagreb

3. Goran Jozinović - HNK Hajduk Split

4. Dario Rugašević - HNK Cibalia Vinkovci

5. Vedran Celjak - NK Zagreb

6. Roberto Punčec - NK Varaždin

7. Dino Škvorc - NK Varaždin

8. Matej Pavlović - NK Zagreb

9. Arijan Ademi - NK Dinamo Zagreb

10. Franko Andrijašević - HNK Hajduk Split

11. Filip Ozobić - FC Spartak Moskva

12. Dinko Trebotić - HNK Hajduk Split

13. Zvonko Pamić - SC Freiburg

14. Antonio Jakoliš - HNK Šibenik

15. Dario Vujičević - FC Twente

16. Dejan Glavica - NK Varaždin

17. Besart Aburahimi - NK Zagreb

18. Mario Saćer - NK Varaždin

19. Ante Vukušić - HNK Hajduk Split

20. Petar Slišković - FSV Mainz 05

21. Dominik Glavina - NK Varaždin

NEW YORK

Košem Dirka Nowitzkog 17 sekundi prije kraja Dallas Mavericksi su u svojoj dvorani slavili protiv Boston Celticsa s 89:87 i stigli do četvrte pobjede u šest utakmica.Nowitzki je bio junak dvoboja s ukupno 25 koševa, ali priznanje ide i vrlo dobroj obrani Mavsa koja je Celticse ostavila na samo 87 postignutih koševa. Boston je bio u seriji od pet pobjeda, a ovo im je bio i prvi poraz od Dallasa u zadnje četiri utakmice. Paul Pierce (24), Kevin Garnett (18, 15 skokova) i Rajon Rondo (11, 15 asista) predvodili su kelte, koji su u završnici ipak zaboravili koliko je dobar strijelac Nijemac iz Dallasa. San Antonio Spursi su pobijedili Charlotte Bobcatse (95:91) uz 26 poebna Argentinca Manua Ginobilija, a Orlando Magic su na krilima Dwighta Howarda (27,11 skokova) i Vincea Cartera (19) svladali Atlantu. Hawksi su sezonu započeli s 6:0, a sada su u dvije večeri ubilježili poraze.

Chicago Bullsi su s 94:92 slavili kod kuće protiv Denver Nuggetsa, za koje je Carmelo Anthony postigao 32 koša. Memphis Grizzliesi su svojim navijačima priredili zadovoljstvo svladavši Phoenix Sunse (109:99), a junaci pobjede bili su Zach Randolph (23,20 skokova) i Rudy Gay (22). Grant Hill (19) i Steve Nash (16, 11 asista) su ipak dali premalo da Sunsi izbjegnu četvrti poraz.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 93:89

San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats 95:91

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 109:99

Golden State Warriors - Toronto Raptors 109:102

Chicago Bulls - Denver Nuggets 94:92

Dallas Mavericks - Boston Celtics 89:87

MADRID

U zadnjem dvoboju 10. kola Španjolske lige Sevilla je kod kuće svladala Valenciju s 2:0 pogocima Alvara Negreda (54) i Alejandra Alfara (77). Gosti su od 25. minute igrali bez isključenoga Mehmeta Topala. Valencia je ostala peta s 17 bodova, jednako koliko i Sevilla na šestom mjestu.

LISABON

U posljednjem susretu 10. kola portugalskog nogometnog prvenstva Vitoria iz Guimaraesa je kao gost svladala Sporting u Lisabonu sa 3-2 (0-2) iako su domaći do 15-ak minuta prije kraja vodili sa 2-0.

Ovom povjedom Vitoria je stigla do drugog mjesta na ljestvici sa 18 bodova, 10 manje od vodećeg Porta, dok je Sporting ostao na 15 bodova i šestoj poziciji.

TORONTO

Kanađanka Angela James i Amerikanka Cammi Granato postale su u ponedjeljak prve žene koje su primljene u hokejašku "Kuću slavnih".

James je poznata pod nadimkom "Wayne Gretzky ženskog hokeja", a s reprezentacijom Kanade osvojila je četiri naslova svjetske prvakinje, no nikada nije zaigrala na olimpijskim igrama. Ženski hokej prvi je put uvršten u program ZOI 1998. godine u naganu, ali James je izostavljena s popisa putnica što je opisala kao najveće razočaranje u karijeri."Nikada nisam niti pomišljala da bih se mogla naći u ovoj situaciji. Velika je čast biti primljena u ovakvu obitelj", rekla je James.Granato je bila kapetanica reprezentacije SAD-a koja je 1998. u Naganu osvojila olimpijsko zlato.

"Primanje žena u 'Kuću slavnih' je veliki korak naprijed za naš sport", izjavila je Granato.

Uz James i Granato, u generaciji 2010. još su Dino Ciccarelli kao jedini bivši NHL igrač, te hokejaški radnici Jimmy Devellano i Daryl 'Doc' Seaman.

PARIZ

Rezultati susreta 1. kola s velikog ATP turnira tenisača u Parizu:

Richard Gasquet (Fra) - Nicolas Mahut (Fra) 7-5, 4-6, 7-6 (7)

Radek Štepanek (Češ) - Michael Russell (SAD) 6-2, 6-0

Santiago Giraldo (Kol) - Thiemo de Bakker (Niz) 6-7 (3), 6-4, 7-5

Fabio Fognini (Ita) - Michael Berrer (Njem) 7-5, 3-6, 6-4

Benjamin Becker (Njem) - Denis Istomin (Uzb) 6-4, 6-4

Arnaud Clement (Fra) - Feliciano Lopez (Špa) 6-7 (8), 7-6 (7), 6-3

Jarkko Nieminen (Fin) - Xavier Malisse (Bel) 6-4, 6-3

Michael Llodra (Fra) - Potito Starace (Ita) 6-4, 6-1

LONDON

Međunarodni nogometni savez (FIFA) odlučio je donirati 100,000 dolara togoanskom vrataru Kodjoviju Obilaleu (25), koji je teško ozlijeđen u oružanom napadu na autobus kojim je togoanska reprezentacija u siječnju ove godine putovala na Afričko prvenstvo u Angolu.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u rujnu izjavio kako će se iz humanitarnog fonda FIFA-e Obilaleu platiti 25,000 dolara, ali sada je odlučeno da se ta suma poveća.Obilale je pogođen u trbuh i leđa, te se još uvijek oporavlja od zadobivenih ozljeda.

Tijekom napada na togoansku reprezentaciju poginula su dva člana delegacije zbog čega je Togo odustao od nastupa u Angoli.

BUENOS AIRES

Najtrofejniji argentinski klub River Plateu smijenio je u utorak trenera nakon što mu po prvi puta u povijesti prijeti ispadanje iz Prve lige.

Uprava je uručila otkaz treneru Angelu Cappi, nakon što je River izgubio od novoga prvoligaša All Boysa (0:1), te je čak sedam utakmica bez pobjede. Iako Argentina ima jako kompliciran sustav, po kojemu se momčadi koje ispadaju iz najvišeg ranga određuju na temelju rezultata u posljednje tri sezone, River Plate po toj tablici stoji jako loše i prijeti mu ispadanje. River Plate ima čak 33 nacionalna naslova, a ujedno je i najstariji argentinski klub. Do izbora Cappina nasljednika, River Plate će voditi trener mlade momčadi Juan Jose Lopez, a među najizglednijim kandidatima su bivši igrač kluba Americo Gallego, te donedavni izbornik Čilea Marcelo Bielsa. Odluku će donijeti jedna od legendi argentinskoga nogometa i predsjednik kluba Daniel Passarella. Zamjenu Lopeza čeka teška zadaća jer River Plate u sljedećem kolu igra najveći derbi argentinskoga nogometa protiv Boca Juniorsa, kojima također ne ide najbolje jer su tek 13. u prvenstvu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙