FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 3. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

TOKIO/ZAGREB

Hrvatske odbojkašice svladale su u dvoboju zadnjeg, 5. kola C skupine Svjetskog prvenstva u Japanu Kazahstan s 3:0 (25:19, 25:17, 25:18). Hrvaticama je to druga pobjeda nakon što su u prvom nastupu svladali i Kubanke, a plasman u daljnje natjecanje ovisit će o susretu Kuba - SAD.Ekipa Miroslava Aksentijevića konačno je odigrala jednu pravu utakmicu, s razigranim napadom koji su predvodili Maja Poljak s 12 poena, Sanja Popović (11) i Ivana Miloš (10). Proboj u daljnje natjecanje će biti govoto nemoguć jer Kubanke imaju mnogo bolji omjer osvojenih poena od naših odbojkašica. Na ovom SP-u u slučaju izjednačenosti ekipa prvi kriterij predstavljaju osvojeni bodovi, pa bi Amerikanke više nego uvjerljivo morale poraziti Kubanke da Hrvatska nastavi natjecanje, a šanse za to su vrlo, vrlo male.

"Bilo je vrlo teško igrati nakon učerašnjeg razočaranja protiv Nijemica. Ipka, uspjeli smo taktički i tehnički raditi što manje pogrešaka i to nas je odvelo do druge pobjede. Ako i ispadnemo, ponosan sam na svoje djevojke, koje su kasnije od svih doputovale u Japan, pa su imale najviše problema s aklimatizacijom. Nakon prvog dvoboja s Kubanka većina igračica je probdjela noć, a onda su uslijedila razočaranja. Vjerujem da ova ekipa može biti jako dobra i to ćemo pokazati u budućnosti", kazao je izbornik Aksentijević, dok je kapetanica Maja Poljak bila svjesna da će Hrvatska unatoč pobjedi putovati kući već nakon prvoga kruga. "Teško je bilo naći motiva kada znaš da ti i maksimalna pobjeda ne znači ništa. Odlazimo iz Japana ponosne, po prvi puta smo svladali Kubanke i žao mi je što dvije pobjede nisu bile dovoljne", kazala je Poljak.

U drugoj utakmici naše skupine Njemačka je slavila protiv Tajlanda s 3:0.

LAKE KARAPIRO/ZAGREB

Hrvatski ženski dvojac bez kormilara Maja Anić-Sonja Kešerac nije se uspio plasirati u finale Svjetskog veslačkog prvenstva na novozelandskome jezeru Karapiro. Članice osječkog Iktusa su u repesažu na cilj stigle četvrte, a samo su prva dva mjesta osiguravala ulazak u finale. Anić i Kešerac su na cilj došle u vremenu od 7:47.49 minuta, a drugoplasirane Kanađanke su imale vrijeme od 7:37.85. Pobijedile su Australke, treće su bile Rumunjke, a iza naših djevojaka su ostale Kineskinje i Nizozemke. Hrvatski četverac na pariće jedini je tako osigurao finale SP-a.

ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je startao na ATP teniskom turniru u Baselu. U susretu prvog kola Čilić, koji je postavljen za šestog nositelja pobijedio je Švicarca Marca Chiudinellia 6:3, 6:3.Bio je to njihov prvi međusobni susret, a Čilić je bio bolji u svim segmentima igre, baš kao i statističkim pokazateljima. Čilić je u Baselu prošle godine stigao do četvrtfinala, a ove godine će u drugom kolu igrati protiv pobjednika susreta između Argentinca Davida Nalbandiana i Čeha Jana Hajeka.

LISABON

U susretu četvrtog kola B skupine Lige prvaka Benfica je u najefikasnijem susretu večeri pobijedila Lyon 4:3, dok su Hapoel i Schalke u Tel Avivu odigrali bez pogodaka.Benfica je proti Lyona povela 4:0 golovima Kardeca (20), Coentraoa (32, 67) i Javi Garcie (43), no 'lavovi' su ipak uspjeli ublažiti poraz. Strijelci su bili Gourcuff (75), Gomis (85) i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren u šestoj minuti sudačke nadoknade. Lovren je igrao cijeli susret, a osim gola upisao je i žuti karton u 24. minuti.U drugom susretu u skupini, u dvoboju Hapoela i Schalkea nije bilo golova. Ivan Rakitić igrao je za njemački sastav do 74. minute.Na ljestvici i dalje vodi Lyon sa devet bodova, Schalke im sedam, Benfica šest, a Hapoel jedan bod.

VALENCIA

Manchester United i Valencija ubilježili su uvjerljive pobjede u susretima četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka. ManU je na gostovanju pobijedio Bursaspor 3:0, dok je Valencija istim rezultatom kod kuće slavila protiv Rangersa.Golove za United zabili su Darren Fletcher (48), Gabriel Obertan (73) i Bebe (77), dok su za 'Šišmiše' golove postigli Roberto Soldado (33, 71) i Tino Costa (90).Nakon četiri kola na ljestvici vodi ManU sa 10 bodova, Valencija ima sedam, Rangers pet, a Turci su na začelju bez bodova.

KOPENHAGEN

U susretu četvrtog kola D skupine nogometne Lige prvaka Barcelona je na gostovanju protiv Kopenhagena odigrala bez pobjednika, 1:1. Barca je povela golom Lionela Messia u 31. minuti, no minutu kasnije je izjednačio Claudemir.U drugom susretu Rubin Kazan i Panathinaikos su odigrali bez pogodaka baš kao i prije dva tjedna u Ateni.Nakon četiri kola vodi Barcelona sa osam bodova, Kopenhagn ima bod manje, dok ruska i grčka momčad još nemaju niti jednu pobjedu, Rubin ima tri, a Pao dva boda.

BREMEN

U dvoboju četvrtog kola A skupine nogometne Lige prvaka Tottenham je na White Hart Laneu deklasirao europskog prvaka Inter 3:1.Premda su "Spursi" dočekali Talijane bez osmorice igrača, vratar Gomes je 'pocrvenio' u prošlom susretu, dok s ozljedama imaju probleme Ćorluka, Huddlestone, Dawson, Defoe, O'Hara, Woodgate i King, domaćin je dominirao od prve do zadnje minute. Junak utakmice bio je Gareth Bale koji je namjestio dva gola i cijeli susret izluđivao Interovu obranu. Odličnu partiju pružio je i hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji je asistirao za prvi gol Tottenhama, te započeo akciju kod drugog gola. Luka je na terenu proveo cijeli susret, dok ostatak hrvatskog društva u Tottenhamu - Niko Kranjčar, Stipe Pletikosa i Vedran Ćorluka nisu nastupili.Golove za Tottenham zabili su Rafael van der Vaart (18), Peter Crouch (61) i Roman Pavljučenko (89), dok je strijelac za goste bio Samuel Eto'o (80).U drugom susretu Twente je na gostovanju pobijedio Werder 2:0 golovima Nacera Chadlia (81) i Luuka de Jonga (84). Werder je od 75. minute igrao bez isključenog Torstena Fringsa.Na ljestvici vode Tottenham i Inter sa po sedam bodova, Twente ima pet, a Werder dva boda.

LOS ANGELES

Jedan od najvećih košarkaša današnjice Kobe Bryant potvrdio je za američke medije da će igrati za reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.Bryant (32) je to kazao u radio-emisiji koju vodi upravo izbornik američkih košarkaša Mike Krzyzewski, a dodao je kako će se posve podrediti momčadi."Ako me želite na Igrama, naravno da ću prihvatiti poziv. Želim to olimpijsko zlato, a spreman sam igrati i samo obranu", kazao je svom izborniku dvostruki NBA prvak s LA Lakersima. Bryant je sudjelovao u osvajanju zlata s prošlih Igara u Pekingu, a bio je spreman zaigrati i na nedavnom SP-u u Turskoj, no morao je preko ljeta na operaciju koljena.

NEW YORK

Rezultati susreta NBA lige:

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 124:105

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 88:100

Washington Wizards - Philadelphia 76-ers 116:115 (produžetak)

Detroit Pistons - Boston Celtics 86:109

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 129:97

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 76:90

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙