FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MATSUMOTO

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom 3-0 (25-23, 34-32, 25-21) protiv trostrukih svjetskih prvakinja Kubanki započela je svoj nastup na 17. Svjetskom prvenstvu u japanskom Matsumotu.Naše odbojkašice sjajno su započele svoj nastup na Svjetskom prvenstvu, prvom nakon 12-godišnjeg izbivanja svladavši po prvi puta u međusobnim dvobojima svjetsku velesilu Kubu, koja u svojim vitrinama ima tri naslova svjetskih prvakinja (1986, 1994, 1998), stalnu sudionicu najvećih odbojkaških natjecanja.

Ujednačenim napadom u prvome setu naša je reprezentacija uspijevala držati rezultatsku ravnotežu, a u samoj završnici imati i više smirenosti od Kubanki, te riješiti tu dionicu igre u svoju sa 25-23. Posljednji poen odličnim napadom zaslužila je kapetanica Maja Poljak, a niti jedna naša igračica u prvome setu nije osvojila više od tri poena.

U završnicu drugoga seta Hrvatska je ušla s prednosti od 23-20, ali najbolja kubanska igračica Yoana Palacios odličnim napadom i s dva jaka servisa uspjela je izjednačiti na 23-23, a potom je uslijedila velika borba za set u kojoj su naše igračice uspjele realizirati tek osmu set-loptu, dok su u međuvremenu morale spašavati dvije set-lopte suparnica. U završnici drugoga seta, koji se kasnije pokazao ključnim i za čitav ishod meča, istakla se Senna Ušić Jogunica koja je osvojila posljednja dva poena.

Sredinom trećeg seta Hrvatska je zahvaljujući seriji od pet servisa tehničarke Ane Grbac stigla do vodstva 14-8, Kubanke su se uspjele primaći na jedan razlike (19-18), ali završnica je ponovno pripala odlično raspoloženim Hrvaticama koje su ovom pobjedom napravile veliki korak ka prolasku u drugi krug natjecanja.

U 2. kolu u subotu Hrvatska će igrati protiv SAD-a.

MONTPELLIER/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u francuskom Montpellieru svladavši nakon dva sata igre Finca Jarkka Nieminena s 4:6, 6:3, 7:6 (6). Ljubičić je i po drugi puta u karijeri svladao neugodnog ljevorukog Finca, 44. tenisača svijeta. Za pobjedu je trebao čak 24 as-servisa, a iskoristio je samo jednu od šest ponuđenih prilika za obrat. U neizvjesnom "tie-breaku" trećeg seta Ljubičić je gubio s 2:1 i 4:3, potom je na Finčev servis imao meč-loptu kod 6:5, da bi drugu meč-loptu iskoristio na svoj servis. Za prolaz u finale Montpelliera Ljubičić se će boriti s Španjolcem Albertom Montanesom, 23. tenisačem svijeta, a bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. Montanes je u četvrtfinalu izbacio Nikolaja Davidenka.

BEČ/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u četvrtfinalu ATP turnira u Beču od Austrijanca Andreasa Haider Maurera u dva seta - 7:6 (1), 6:4. Čilić je još jednom razočarao izgubivši od 157. igrača svijeta, koji se na turnir plasirao kao "lucky-loser" iz kvalifikacija, a do Beča je imao samo jednu pobjedu u ovoj sezoni na ATP turnirima. Čilić nije iskoristio "break" u prvom setu koji je potom otišao u "tie-break" u kojem je Međugorac osvojio samo jedan poen. Austrijancu je jedan "break" u drugom setu bio dovoljan za najveću pobjedu u karijeri jer je Čilić rangiran kao 14. na svijetu. Haider-Maurer je na turnir u Beču ušao kao "lucky-loser" nakon što je Latvijac Gulbis odustao, a u 1. kolu je svladao najveću austrijsku tenisku legendu Thomasa Mustera u svom povratničkom ATP-dvoboju.

DOHA

Aktualna olimpijska pobjednica ruska tenisačica Jelena Dementijeva iznenada je objavila svoje povlačenje iz vrhunskog tenisa nakon poraza u dvoboju 3. kola WTA Mastersa u Dohi od Talijanke Francesce Schiavone 6:4, 6:2. Dementijeva (29) je čak 10 puta nastupila na završnim WTA turnirima, a najveći uspjeh ostat će joj zlato s OI u Pekingu 2008. Ove sezone je osvojila turnire u Sydneyu i Pariz-Bercyu, a u karijeri je dobila čak 576 dvoboja, dok joj je najbolji renking u karijeri bilo treće mjesto prošle sezone. Dvoboj Schiavone-Dementijeva u Dohi nije odveo nijednu tenisačicu dalje pobjedom Talijanke iz ove skupine u polufinale plasirale Australka Samantha Stosur i prva igračica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki.

NYON

Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) registrirala je prekinutu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2012. između Italije i Srbija rezultatom 3-0 u korist Italije.Utakmica Italija - Srbija se trebala odigrati 12. listopada u Genovi, ali je prekinuta nakon samo šest minuta zbog divljanja srpskih navijača koji su bacali baklje na travnjak i među domaće gledatelje.Također, reprezentacija Srbije kažnjena je s jednom domaćom utakmicom bez gledatelja, te još jednom uvjetno. To znači da će 25. ožujka Srbija i Sjeverna Irska igrati bez gledatelja, dok će 6. rujna protiv Farskih Otoka publika smjeti doći na tribine ukoliko se u međuvremenu ne ponove neredi.Srbija je kažnjena i novčano i to sa 120.000 eura, a navijači srpske reprezentacije do kraja kvalifikacija neće smjeti kupovati ulaznice za gostujuće utakmice.UEFA je zbog loše organizacije utakmice kaznila i Italiju i to uvjetno s jednom utakmicom bez prisustva gledatelja, te sa 100.000 eura.Obje uvjetne kazne izrečene su na razdoblje od dvije godine.

Italija sada vodi u skupini C sa 10 bodova ispred Slovenije koja ima 7 i Estonije sa 6, dok je Srbija peta sa samo 4 boda.

RIO DE JANEIRO

Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldinho (30) pozvan je u reprezentaciju po prvi put u posljednjih 18 mjeseci, novi brazilski izbornik Mano Menezes pozvao je Ronaldinha za prijateljsku utakmicu protiv Argentine koja će se odigrati 17. studenoga u Dohi.

Bivši brazilski izbornik Dunga nije uvrstio Ronaldinha među kandidate za nastup na ovogodišnjem SP u Južnoafričkoj Republici na kojemu je Brazil izgubio u četvrtfinalu od Nizozemske.

Ronaldinho, sadašnji član Milana, je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. godine, a 2004. i 2005. je kao član Barcelone bio najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e.

MONTPELLIER

Amerikanac John Isner postao je peti tenisač u povijesti koji je u jednoj godini imao više od tisuću as-servisa, a vodeći je na toj isti Goran Ivanišević koji je 1996. imao rekordnih 1477 aseva. Gorostasni Amerikanac je u dvoboju četvrtfinala ATP turnira u Montpellier, u kojem je izgubio od Francuza Gaëla Monfilsa, imao 12-aseva, pa je s ukupno 1011 nedodirnutih servisa ušao u "klub 1000", u kojem je, osim Ivaniševića, i Ivo Karlović.Ivanišević je više od tisuću aseva imao još i 1994., 1997. i 1998., a Karloviću je to uspjelo 2007., dok su preostala dvojica ponajvećih servisera Amerikanci Andy Roddick (2004) i Pete Sampras (1993).

BEČ

Pregled teniskih turnira:

ATP BEČ (650.000 eura), četvrtfinale:

Nicolas Almagro (Špa/3) - Juan Ignacio Chela (Arg/8) 7:5, 3:6, 6:3;

Andreas Haider-Maurer (Aut) - MARIN ČILIĆ (Hrv/2) 7:6 (1), 6:4;

ATP Montpellier (575.250 eura), četvrtfinale:

Albert Montanes (Špa/6) - Nikolaj Davidenko (Rus/1) 3:6, 7:6 (3), 7:6(4);

Gael Monfils (Fra/3) - John Isner (USA/5) 3:6, 6:4, 6:4;

ATP Sankt Peterburg (663.750 USD), četvrtfinale:

Ilija Marčenko (Ukr) - Benjamin Becker (Njem) 6:4, 2:6, 6:2;

Mihail Kukuškin (Kaz) - Janko Tipsarević (Srb/3) 7:5, 3:6, 6:4.

WTA MASTERS Doha (4.55 milijuna USD), smeđa skupina:

Francesca Schiavone (Ita/4) - Jelena Dementijeva (Rus/7) 6:4, 6:2;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙