FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

NYON

Dužnosnik Ciparskoga nogometnog saveza Spiros Marangos javno je optužio Ukrajince i Poljake da su preko podmitljivih članova Izvršnog odbora Europskoga nogometnoga saveza (UEFA) kupili glasove koji su im donijeli domaćinstvo Europskog prvenstva 2012.Član Izvršnog odbora Ciparskoga nogometnog saveza je u njemačkom listu Südeutsche Zeitungu kazao kako je u prodaji glasova sudjelovalo najmanje pet članova IO UEFE, koji su dobili 11 milijuna eura. "Već dvije godine neuspješno pokušavam doći do predsjednika Michela Platinija, kako bi ga obavijstio o najvećem skandalu. Naravno, ima i dokaze", kazao je, među ostalim, Marangos. Iz UEFE su priopćili da će započeti istragu kada stignu dokazi, a njih zasad nema. Poljska i Ukrajina su orgaizaciju EURA dobili na glasovanju u Cardiffu 2007. pri čemu su dobili više glasova od Italije, dok zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske nije dobila nijedan glas. Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Vlatko Marković je tada izrazio sumnju u regularnost glasovanja. Ukoliko se ove tvrdnje pokažu točnim i UEFA će dobiti sličan skandal kao i FIFA, kada su zbog pokušaja kupovanja glasova za domaćinstvo SP 2018 i 2022 supendirana dva dužnosnika Izvršnog odbora čelnog tijela međunarodnog nogometa.

HAMILTON

U ogledu dva hrvatska kluba u polufinalu doigravanja kanadske profesionalne nogometne lige CSL, Hamilton Croatia u nedjelju je s rezultatom 2:0 svladala Toronto Croatiu, sedmostrukog prvaka Kanade.Aidan O'Keefe, treći strijelac lige s 12 zgoditaka u sezoni, zabio je prvi gol u 27. minuti, a pobjedu je osigurao Andrew Leggett golom u 57. minuti utakmice u Hamiltonu, izvijestila je agencija Canadian Press.

Hamilton Croatia susrest će se s klubom Brantford Galaxy u finalu doigravanja CSL-a iduće nedjelje. Brantford je osigurao finale pobjedom od 5-3 nad klubom Portugal FC u drugom polufinalu odigranom u petak.Tihomir Maletić iz Toronto Croatie bio je najbolji strijelac lige sa 17 zgoditaka u regularnom dijelu sezone.Kanadska nogometna liga ima 13 klubova a igra se od svibnja do listopada, kada u doigravanje ulazi osam najbolje plasiranih klubova.Hamilton Croatia u ovogodišnje je doigravanje ušla kao trećeplasirana a Toronto Croatia, posljednji puta prvak CSL-a 2007., s osmog mjesta u ligi.

OSLO

Nogometaši Rosenborga su dva kola prije kraja prvenstva osigurali 22. naslov prvaka Norveške.Nakon što je u nedjelju pobijedio Tromso 1:0, Rosenborg ima nedostižnih osam bodova prednosti pred Valerangom, dok trećeplasirani Tromso zaostaje čak 19 bodova."Ostvarili smo veliki uspjeh i sretan sam što smo i prije kraja prvenstva potvrdili titulu prvaka," kazao je trener Nils Arne Eggen (69) koji je na klupi kluba iz Trondheima osvojio čak 14 od 22 klupska naslova prvaka. U posljednjih 16 godina Rosenborg nije bio nacionalni prvak samo 2005. (Valerenga), 2007. (Brann) i 2008. (Stabae).

LONDON

Amerikanac Tiger Woods i dalje se nalazi na vodećoj poziciji ljestvice najboljih golfera svijeta, no Britanac Lee Westwood opasno mu 'puše' za vrat.Woods vodi s prosjekom bodova 8.31, dok Westwood ima prosjek 8.25. Na trećem mjestu je Nijemac Martin Kaymer (8.03), a zatim slijede dva Amerikanca Phil Mickelson (7.98) i Steve Stricker (7.33).Na ljestvici zarada vodi Amerikanac Matt Kuchar koji je ove godine na PGA Touru zaradio 4.9 milijuna dolara. Drugi je njegov sunarodnjak Jim Furyk (4.8), a treći je Južnoafrikanac Ernie Els (4.5).

BLATO

U Akvatoriju uvale Prigradica na otoku Korčuli je održano državno seniorsko prvenstvo u športskom ribolovu čiji je domaćin bila Športska ribolovna udruga Pagar iz Blata, a organizator Hrvatski savez za športski ribolov na moru.

Sudjelovalo je 24 najuspješnijih i najbolje rangiranih seniora i 23 seniorke iz 16 klubova. Kod seniora najuspješniji su bili Marko Sikirić (Zubatac Zadar), David Pinezić (Meduza, Rovinj) i Arsen Radinović (Kantrida Rijeka), dok su kod dama najuspješnije bile Mirjana Pobor (Oslić Selce), Nataša Rogina (Čikavica Šilo) i Ardena Bajlo (Zubatac Zadar). Ekipno kod seniora najbolji su bili Zubatac Zadar 2, Meduza Rovinj, Kantrida Rijeka, a kod seniorki Čikavica Šilo, Zenta Split i Zubatac Zadar 2. Tijekom trodnevnih natjecanja ulovljeno je 4445 komada ribe ukupne težine 145,50 kg, a najveći pojedinačni primjerak kod seniora imao je Luka Janjetić, koji je ulovio murinu od 230 gr, a kod seniorki Ana Vučetić koja je ulovila pauka od 530 gr.

LOS ANGELES

Nakon što nije uspio pronaći angažman u NBA ligi 35-godišnji američki košarkaš Allen Iverson će karijeru nastaviti u turskom Bešiktašu, s kojim bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan četiri milijuna dolara. Iverson bi ugovor trebao potpisati do kraja tjedna, a za svoj novi klub će debitirati 6. studenoga. U ugovoru nema klauzule koja bi mu omogućila da se usred sezone vrati u SAD ukoliko pronađe angažman u NBA ligi, ali zato postoji mogućnost da raskine ugovor sa Bešiktašem po završetku sezone 2010/2011. Iverson je većinu svoje karijere u NBA ligi proveo u Philadelphia 76ersima i četiri je puta bio najbolji strijelac lige, a u 14 NBA sezona ima prosjek od 26,7 koševa po utakmici.

KARLOVAC

U Karlovcu je u 73. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo Zdravko Švegar, kroničar karlovačkog športa. Za djelovanje u športu i istraživanje povijesti športa, među brojnim priznanjima, dobio je Nagradu Grada Karlovca (2007.) te nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara za publicistiku (2000.) i za životno djelo (2007.). Dobitnik je i godišnje nagrade za životno djelo SFK Karlovac (1981. i 1988. godine), Organizacijskog komiteta SP u košarci (1970.), Hrvatskog teniskog saveza (1997.) i više drugih nagrada. Uvršten je u "Leksikon povijesti novinarstva i publicistike" i "Nogometni leksikon". U Karlovcu je djelovao kao športaš, djelatnik u športu i ugledni istraživač povijesti karlovačkog športa. Zahvaljujući njegovim kapitalnim djelima, dvjema opsežnim monografijama i drugim športskim knjigama grad Karlovac je dobio potpuno istraženu športsku povijest od 1800. godine do danas što je dosad bila rijetkost u Hrvatskoj.

TORINO

Nogometaš Juventusa Miloš Krasić bit će kažnjen zbog simuliranja prekršaja zbog kojeg je dosuđen kazneni udarac u dvoboju s Bolognom (0:0). Tv-snimka je pokazala da je srpski reprezentativac odglumio prekršaj, te da ga branič Bologne Daniele Portanova nije ni taknuo. Prvada je zadovoljena jer je Vincenzo Iaquinta promašio penal. Zbog simuliranja će Krasić biti kažnjen s najmanje dvije utakmice neigranja.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙