FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 31. listopada 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD/ZAGREB

Hrvatska ženska karate reprezentacija osvojila je ekipno brončano odličje, a Mirna Šenjug pojedinačnu broncu u katama na Svjetskom karate prvestvu u Beogradu. Hrvatice su broncu osvojile zajedno s karatašicama SAD-a, zlatne su Francuskinje, a srebrne Španjolke. Šenjug je u katama pobjedom nad Malezijkom Lim došla do prve svjetske bronce, a ove godine je 27-godišnja Virovitičanka postala europska prvakinja u Ateni. Europsko je zlato osvajala triput, a u Beogradu je propustila veliku priliku da se po prvi puta plasira i u finale SP-a. Zlato je u katama osvojila Venezuelanka Yohana Sanchez, dok je srebrna bila Vijetnamka Hoang Ngan Nguyen. Hrvatska je na SP u Beogradu osvojila ukupno tri brončane medalje jer je u subotu Jelena Kovačević bila treća u kategoriji do 55 kilograma.

MONTPELLIER

Ivan Ljubičić izgubio je finale ATP turnira u Montpellieru od Francuza Gaela Monfilsa u tri seta - 6:2, 5:7, 6:1. Ljubičić je u dva sata igre pružio dobar otpor Monfilsu, izgubio je uvjerljivo prvi set, a u drugom nadoknadio zaostatak od 1:3. U odlučujućem setu ponestalo je snage nakon što je Francuz poveo s 3:0. Za Ljubičića je ovo bilo 23. ATP finale u karijeri, a ostao je na 10 osvojenih turnira. U međusobnim dvobojima Ljubičić protiv crnoputog Francuza sada vodi s 4:3.

VILNIUS/ZAGREB

Hrvatski rukometaši zabilježili su i drugu pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2012 svladavši u Vilniusu Litvu s 21:19 (8:10). Izabranici Slavka Goluže su do pobjede protiv Litvanaca došli teškom mukom u samoj završnici dvoboja. Nakon što su domaćini vodili i s četiri zgoditka (9:4), Hrvatska je povela prvi puta tek u 45. minuti (14:13) i to uspjeli zadržati dokraja. Bez Ivana Balića u sastavu, najbolji strijelac naših bio je Vedran Zrnić s pet zgoditaka. Hrvatska tako nakon dva kola ima dvije pobjede protiv Rumunjske u Karlovcu i Litve, a u našoj skupini još je Španjolska.

ZAGREB

U utakmici 5.kola NLB lige Cibona je kao gost u Draženovu domu svladala gradskog rivala Zagreba s 87:77. Kod pobjedika su najviše koševa dali Bogdanović (23) i Pašalić (17), dok su Zagreb predvodili Simon (17) i Kasun (16). Nakon pet kola i Cibona i Zagreb imaju po tri pobjede i dva poraza.

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka poraženi su u dvoboju 17. kola EBEL lige u Zagrebu od ljubljanske Olimpije nakon izvođenja kaznenih udaraca 6:5 (2:2, 2:2,2:2,- 0:0, 1:0). U uzbudljivoj utakmici s čak 106 udaraca prema vratima, Medveščak je čak u četiri navrata poravavao rezultat zahvaljujući trostrukom strijelcu Kinasewichu. U izvođenju kaznenih udaraca jedini pogodak postigao je Hebar, dok su Hechimovich, Kinasevich i Banham promašili. Pogotke su za Medveščak u regularnom dijelu postigli Kinasewich (4, 10, 32), Letange (40) i Guidarelli (53), a za Olimpiju Higgins (4, 36), Pance (15), Sachl (24) i Hebar (49). Nakon 17 kola Medveščak ima osam pobjeda i devet poraza.

RIJEKA

Ždrijebom u Rijeci odlučeno je kako će vaterpolisti Juga CO i Primorja EB igrati u skupini D Eurolige, dok je Mladost svrstana u skupinu C.Uz Jug CO i Primorje EB, u skupini D igrat će još Barceloneta i Eger, dok će suparnici Mladosti u skupini C biti Partizan, Olympiakos i Barcelona.Natjecanje po skupinama Eurolige počinje 13. studenoga, a prve dvije momčadi izborit će plasman u četvrtfinale.

ŽDRIJEB SKUPINA EUROLIGE:

SKUPINA A: Jadran (HN), Vasas, Szeged, Primorac

SKUPINA B: Pro Recco, Spartak Volgograd, Budva m:tel, Vojvodina

SKUPINA C: Partizan, Olympiakos, MLADOST, Barcelona

SKUPINA D: JUG CO, Barceloneta, PRIMORJE EB, Eger

BEČ

Austrijski tenisač Jurgen Melzer pobjednik je ATP turnira u Beču nakon što je u finalu svladao sunarodnjaka Andreasa Haider-Maurera s 6:7 (10), 7:6 (4), 6:4. Za Melzera je to treći AT naslov u karijeri, ali je pravi junak turnira Haider-Maurer, koji uopće nije ni trebao nastupiti na glavnom turniru jer je izgubio u zadnjem kolu kvalifikacija. Zahvaljujući Gulbisovu otkazu postao je "lucky loser", plasirao se u finale i preko Marina Čilića, a bio je korak do naslova jer dobio prvi set, a u drugom vodio s 5:4. Sve to će 23-godišnjeg Austrijanca odvesti s 157. na 116. mjesto ATP ljestvice.

SANKT PETERBURG

Kazakstanski tenisač Mihail Kukuškin pobjednik je ATP turnira u Sankt Peterburgu svladavši u finalu prvoga nositelja Rusa Mihaila Južnog s 6:3, 7:6 (2).Kukuškinu je to bilo prvo ATP finale, a postao je nakon Andreja Golubjeva drugi Kazahstanac koji je osvojio turnir.

RIM

Rezultati 9. kola Talijanske lige:

Bari 0

Udinese 2 Alexis Sanchez 16, Mauricio Isla 60

Promašeni penal: Paulo Barreto 51

- - -

Brescia 0

Napoli 1 Ezequiel Lavezzi 77

- - -

Cagliari 2 Nene 51, Radja Nainggolan 79

Bologna 0

- - -

Cesena 0

Sampdoria 1 Giampaolo Pazzini 90+2

- - -

Parma 0

Chievo Verona 0

- - -

Palermo 0

Lazio 1 Andre Dias 27

BERLIN

Nogometaši Borussie Dortmund slavili su u derbi-utakmici Njemačke lige kod Mainza s 2:0, te tako izbili na čelo ljestvice Bundelige. Mladi Mario Goetze postigao je prvi zgoditak u 26. minuti, a drugi namjestio Lucasu Barriosu u 77., pa je Borussia stigla do rekordne pete gostujuće pobjede zaredom. Mainz je imao priliku kod 0:1, ali je Eugen Polanski promašio penal. Borussia nakon deset kola ima osam pobjeda, te pojeda poraz i remi, Mainz je drugi s bodom manje, a sedam bodova za vodećim zaostaje Bayer.

DOHA

Belgijska tenisačica Kim Clijsters osvojila je WTA masters u Dohi pobjedom u finalu nad Dankinjom Caroline Wozniacki 6:3,5:7,6:3. Za Clijsters je to treći osvojeni masters 2002. i 2003., a Dankinji ostaje utjeha da će godinu okončati na prvom mjestu WTA ljestvice. Belgijanka je za pobjedu dobila ček od 1.5 milijuna dolara.

LONDON

Iako optužen za silovanje maloljetnice hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić zaigrao je za svoj Bolton koji je u 10. kolu Premijerlige izgubio kod kuće od Liverpoola (0:1). Klasnić je ušao u igru u 82. minuti, ali nije uspio spasiti svoju momčad od poraza. U ostalim susretima u gradskom derbiju Aston Villa i Birmingham City su igrali 0:0, dok je Newcastle United slavio protiv Sunderlanda s 5:1.

Bolton Wanderers 0

Liverpool 1 Maxi Rodriguez 86

- - -

Newcastle United 5 Kevin Nolan 26,34,75, Shola Ameobi 45+3pen,70

Sunderland 1 Darren Bent 90+1

- - -

Aston Villa 0

Birmingham City 0

BERLIN

U zadnjoj utakmici 10. kola Bundeslige Hoffenheim je na svom terenu svladao Hanover s 4:0 i probio se na treće mjesto. Pogotke su za Hoffenheim dali Gylfi Sigurdsson (45,48pen), Demba Ba (51) i Peniel Mlapa (71), dok je Hanover od 19. minute igrao bez isključenoga Manuela Schmiedebacha. Kod domaćina u sastavu nije bilo Josipa Šimunića.

BRUXELLES

Protivnik splitskog Hajduka u Euroligi Anderlecht slavio je u Belgijskoj ligi u gostima kod vodećeg Genka s 2:1, dok je Dinamov sljedeći suparnik Club Brugges odigrao kod kuće protiv Standarda 2:2.Anderlecht je slavio pogocima Klještana (10) i Lukakua (54), dok je strijelac za Genk bio Buffel (24). Club Brugges nije uspio pobijediti Standarda, a oba zgoditka zabio je Venecuelac Ronald Vargas (39, 54). Mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ušao je u igru u 63. minuti upravo umjesto Vargasa. Na ljestvici i dalje vodi Genk s 29 bodova, Anderlecht ima dva boda manje na drugom mjestu, dok je Club Brugges tek osmi s 20 bodova.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙