FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat metalaca Brodogradilišta 3. maj protiv izjave Vesne Pusić o jamstvima za 3. maj

Autor: sjun
RIJEKA, 4. studenog 2010. (Hina) - Glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu 3. maj Juraj Šoljić u današnjem je priopćenju negativno ocijenio izjavu Vesne Pusić da su jamstva za 3. maj "zločin prema Hrvatskoj".

Šoljić u priopćenju reagira na izjavu predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesne Pusić da je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel preuzimanjem inicijative za izdavanje jamstava 3. maju ucijenio Vladu ne bi li donijela odluku u korist škvera. Sindikalac u povodu toga pita Vesnu Pusić: "koji su Vaši prioriteti i interesi, gđo. Pusić, jesu li nam isti?".

Šoljić zajedno s ostalim sindikalnim povjerenicima u 3.maju očekuje ispriku Vesne Pusić jer smatra da bi ona, kao zastupnica u Hrvatskom saboru, trebala braniti interese građana koji rade u 3. maju i ostalim hrvatskim brodogradilištima.

Također spekulira i s mogućom "osobnom prirodom njezine izjave" – da zbog kasnijeg ulaska Hrvatske u EU neće dobiti priliku kandidirati se za ulazak u zastupništvo Europskog parlamenta.

Šoljić podsjeća da su ugovori 3. maja sa švedskim naručiteljem Wisby Tankers AB potpisani prije otvaranja poglavlja o tržišnom natjecanju, koje za sobom povlači stavku o zabrani ugovaranja novih brodova prije procjene planova restrukturiranja, pa je stoga Vlada u ovom slučaju legalno "odabrala ono što je u interesu Hrvatske i lokalne zajednice".

(Hina) pp/xsjun ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙