FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori se fokusiraju na mikro situaciju

Autor: scvi
NEW YORK, 20. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli jer se smanjuje zabrinutost investitora oko iznenadnog kineskog zaoštravanja monetarne politike, a u fokusu ulagača ponovno su zarade kompanija u trećem tromjesečju.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 28 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 5,9 bodova i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Oštre rasprodaje dionica u utorak, izazvane iznenadnim podizanjem ključne kamatne stope u Kini za 0,25 postotnih bodova, kao i strahom da bi američke banke mogle biti opterećen s milijardama dolara troškova vezanih uz reotkup loših hipotekarnih obveznica također su danas stvorile prostor za blago pozitivno raspoloženje.

„Tržište pokušava racionalizirati jučerašnji oštar pad cijena dionica, koji se čini malo pretjeranim. Danas će manje u fokusu biti kineska monetarna politika, a više zarade kompanija. Kad ulagači imaju fokus na mikro a ne na makro situaciju, tržište obično ima bolju izvedbu, a nadam se da će se dogoditi i danas“, ističe Art Hogan, analitičar pri Jefferies & Co.

I danas se očekuje objava poslovnih rezultata niza kompanija, među kojima Morgan Stanleya i Wells Fargoa.

Tijekom dana očekuje se i objava Fedove 'bež knjige', pregleda gospodarskih pokazatelja prikupljenih iz 12 regionalnih podružnica američke središnje banke.

Na europskim burzama, pak, najvažniji indeksi osciliraju između negativnog i pozitivnog područja. Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,2 posto, na 6.503 boda, londonski Ftse 0,03 posto, na 5.705 bodova, a pariški CAC 0,37 posto, na 3.821 bodu.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙