FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 30. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB

USKOK je priopćio danas kako će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne. "USKOK će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja tko je počinio kazneno djelo odavanja službene tajne. Zbog objavljivanja tajnih dijelova iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, a koji su objavljeni u tekstu po naslovom 'Ugovor s TLM-om potpisao sam na Sanaderov nalog' (Jutarnji list, 30. listopada 2010.), USKOK će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja svih relevantnih činjenica u ovom slučaju, ponajprije otkrivanja tko je u javnost plasirao dijelove tajnog iskaza i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne", kaže se u priopćenju, objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

KARLOVAC

U zagrebačkom Centru za kriminalističko vještačenje "Ivan Vučetić" utvrdit će se pripada li ljudski prst pronađen u Rijeci mladiću, čije je tijelo bez jednog prsta nađeno u automobilu na karlovačkom području, potvrdila je danas glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić. Slučaj pronalaska mrtvoga tijela 20-godišnjeg mladića u predgrađu Mekušje i dalje se vodi kao predmet suicida, kazao je Hini danas istražni sudac Ivan Perković, no dodao je kako eventualni pronalazak dijela mladićeva tijela u Rijeci otvara sumnju da je riječ o ubojstvu. Eventualni pronalazak dijela njegova tijela u Rijeci kao nova okolnost baca dodatnu sumnju na samoubojstvo, tim prije što mladić, koliko se za sada zna, nije nikome ostavio oproštajno pismo, kazao je Perković. Odgovarajući na upit upućuje li nešto iz života tog mladića na okolnosti smrti, Perković je rekao kako je preminuli "primjer mladića koji je uredno studirao, bavio se glazbom i svirao, te bio povučen i ništa drugo". Zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić kazao je Hini da se nastoje povezati slučajevi u Rijeci i Karlovcu, ali će se, bez obzira na to pripada li prst iz Rijeke Karlovčaninu, koji je tamo živio i studirao, ili ne, trebati ustanoviti način i sredstvo odvajanja prsta od tijela i druge okolnosti.

PULA

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta uhitili su pet osoba s područja Pule zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe droga, izvjestila je Policijska uprava istarska na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli. Riječ je o 30-godišnjem I.B., 24-godišnjem D.B., 24-godišnjem A.C., 38-godišnjem A.G. i 26-godišnjem K.Ž., svi iz Pule od kojih su neki već poznati policiji. Po riječima Gordane Ostović iz Operativno -komunikacijskog centra PU istarske, uhićeni su u četvrtak, a tijekom provođenja operativne akcije i provedenim kriminalističkim istraživanjem zapljenjeno je ukupno pet kilograma droge mefedron i 250 grama droge 2C-I. Tijekom policijske akcije pretražene su tri kuće, jedan stan i jedan osobni automobil koji su koristili uhićene osobe, gdje je, uz ostalo, pronađeno ukupno 358 grama bijele praškaste materije u paketićima namijenjenim uličnim preprodaji, jedan automatski pištolj, 75 komada streljiva, bankovni nalozi za prijenos novca, mobiteli, strani i domaći novac i dva laptopa. Zapljenjena droga je velike čistoće naročito droge 2C-I. "Riječ je o drogama koje su proizvedene laboratorijski i nisu prirodnog porijekla a ovo je prva veća zapljena ove vrste droga u Hrvatskoj", naglasio je Orešković. Cijela policijska akcija trajala je više mjeseci.

ZAGREB

Zagrebačka je policija jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom i zaplijenila četiri kilograma marihuane, koja bi u uličnoj preprodaji dostigla cijenu od oko 100.000 kuna, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare. Prilikom redovite kontrole vozila i vozača kod naplatnih kućica Lučko, policija je u četvrtak, 28. listopada legitimirala 30-godišnjaka, te utvrdila da vozi bez vozačke dozvole i da je pod utjecajem amfetamina, a pretragom vozila na stražnjem sjedalu pronađena su četiri kilograma marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak nabavljao veće količine marihuane, koju je potom preprodavao na ilegalnom narko tržištu. Osumnjičeni je već evidentiran kao višestruki počinitelj kaznenih djela teških krađa, krađa, prikrivanja, izrade i nabavljanja oružja te jedne prijevare.

ZAGREB

Ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 31. listopada, u 3 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Uredbom o računanju vremena u 2010. godine utvrđeno je da ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 31. listopada, kada će se pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računati kao 2 sata, navodi Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙