FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 24. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

LUDBREG - Na državnoj cesti D 2 kod Ludbrega, između mjesta Struga i Sigetec Ludbreški sinoć u 20 sati i 52 minute došlo je do naleta osobnog automobila na biciklistu, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, javila je večeras varaždinska policija. Očevid je u tijeku, pa policija nije iznijela više pojedinosti o toj nesreći.

MAKARSKA - Makarska ju jučer slavila Dan grada u sjećanje na listopad 1865. godine kada je tadašnja općina Makarska odlučila da hrvatski bude jezik službeni. Proslavi Dana grada prethodili su prigodni koncerti, izložbe slika i fotografija kao i druge kulturno-zabavne manifestacije te sportski susreti i natjecanje u udičarenju. Jučerašnje slavlje najavila je budnica limene glazbe, zatim su položeni vijenci ispred središnjeg križa na gradskom groblju te na spomenike hrvatskom branitelju i dr. Franji Tuđmanu, nakon čega je u katedralnoj crkvi svetog Marka služena misa za grad i domovinu. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u hotelu Meteor gradonačelnik Marko Ožič Bebek sumirao je učinjeno u proteklih godinu dana. Naglasio je kako je ovogodišnja turistička sezona bila uspješna ali će se turizmu idućih godina ipak pokloniti više pažnje s težnjom produženja sezone. Bebek je najavio i kvalitetne makarske projekte poput lukobrana, žičare do vrha Biokova, izgradnje sportskog centra Plano te trgovačkog centra i novih hotela na zapadnom dijelu grada.

SLAVONSKI BROD - Predsjednik HSP-a Danijel Srb jučer je u Slavonskome Brodu, gdje je bio na izbornoj skupštini županijskoga HSP-a, ponovio da će ta stranka u Hrvatskom saboru podržati oporbeni zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Jadranke Kosor. Misli da se prijevremeni izbori trebaju održati što prije, jer je to "jedini način da Hrvatska izađe iz krize". "Ne bude li prijevremenih izbora, pred Hrvatskom je mučna godina koja bi mogla izgledati kao posljednja sjednica Sabora na kojoj se prepucavalo oko potpuno nebitnih stvari dok se u Hrvatskoj gube radna mjesta, a nezadovoljni radnici štrajkaju glađu. Pitanje je ima li vlada snage provesti i one mjere koje su vezane za pristup u EU, pa stoga argument kako je proces pristupanja EU razlog da se ne održe prijevremeni izbori, ne drži vodu", kazao je Srb. HSP će podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi i zbog toga što smatraju da je iznimno loše da hrvatska vlada ovisi o, kako je rekao Srb, bilo kojoj interesnoj skupini, bilo da se radi o nacionalnim manjinama ili o strukturama stanovništva koje koriste ovakvu situaciju kako bi ostvarili korist za one predstavljaju.

PULA - Sindikalna podružnica Glasa Istre pokreće postupak mirenja i ako se s Upravom tijekom mirenja ne uspije dogovoriti u zakonskom roku, radnici Glasa Istre krenut će u štrajk, izvijestila je glavna povjerenica Sindikata novinara Hrvatske u Glasu Istre Maša Jerin na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Puli. Po njezinim riječima pregovori o kolektivnom ugovoru traju gotovo pola godine a poslodavac nije ni u jednom trenutku pokazao da ima namjeru zaista pregovarati već, kako je rekla Jerin, "tvrdokorno ustraje na svim svojim zahtjevima, opstruira pregovore, ne odgovara na dopise sindikata te svojim ponašanjem jasno daje do znanja da ga uopće ne zanimaju prava radnika". Sindikat napominje kako je novi vlasnik Glasa Istre trgovački lanac Puljanka, odnosno jedan od vlasnika i članova Uprave Albert Faggian, već kod preuzimanja tvrtke pokazao nepoštivanje zakona smanjivši plaće do 40 posto, jednostranom odlukom ukinuvši kolektivni ugovor te nepoštivanjem novih ugovora.

SPLIT - Fregata Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država "USS ELROD" uplovila je jučer u pomorsku bazu Loru gdje će se nalaziti do 27. listopada, a za vrijeme tog boravka bit će organizirano zajedničko uvježbavanje za pripadnike Hrvatske ratne mornarice (HRM) na samom brodu unutar luke i na moru, priopćila je služba HRM za odnose s javnošću. Fregata čija je dužina 138 metara i širina 14 metara broji 210 članova posade, a za vrijeme njezina boravka u Lori neće biti organiziran nikakav posjet građanstva na nju, navodi se u priopćenju. Fregata "USS ELROD" pripada klasi Oliver Hazard Perry koje Ratna mornarica SAD-a koristi od 70-ih godina i do sada je izgrađeno više od 50 brodova. Osim SAD-a, ove fregate koriste i ratne mornarice Australije, Španjolske, Pakistana, Bahreina, Egipta, Poljske i Turske. "USS ELROD" se nalazi u operativnoj uporabi ratne mornarice SAD-a od 1985. godine, stoji u priopćenju.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙