FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi pali uoči objave financijskih izvješća

Autor: scvi
NEW YORK, 18. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili jer su investitori na oprezu pred objavu poslovnih rezultata niza važnih američkih kompanija, a negativnom sentimentu prema dionicama utječe i oporavak tečaja dolara prema košarici valuta.

Terminski Dow Jones indeks u 14,30 sati bio je na gubitku 44 boda, a tehnološki Nasdaq 4,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 5,1 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Oči investitora uprste su u zarade kompanija za treće ovogodišnje tromjesečje, a svoja poslovna izvješća danas će objaviti financijski div Citigroup te tehnološke kompanije IBM i Apple.

Fokus investitora i dalje biti na financijskom sektoru, jer ulagače zabrinjava potencijalna izloženost najvećih američkih banaka gubitcima zbog istrage o mogućim nezakonitostima u provođenju ovrha.

Dolarov indeks .DXY danas je zaustavio klizanje prema košarici svjetskih valuta, ojačavši 0,4 posto. Dio investitora, naime, smatra da su prodaje dolara otišle proteklih tjedana predaleko, pogotovo s obzirom da nije poznat obujam mjera koje će Fed u studenome poduzeti radi dodatnog kvantitativnog popuštanja monetarne politike.

Od makroekonomskih pokazatelja, Fed će danas objaviti podatke o industrijskoj proizvodnji i iskorištenosti kapaciteta u SAD-u u rujnu, a Nacionalno udruženje građevinara indeks tržišta kuća za listopad.

Na europskim burzama, pak, nakon jutrošnjih gubitaka najvažniji indeksi promijenili su smjer, tako da su londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški CAC u blagom plusu.

Najviše su na dobitku cijene dionica financijskih kompanija, dok ulagači iščekuju objavu poslovnih rezultata američkog Citigroupa.

Trenutno je frankfurtski DAX na dobitku 0,3 posto, na 6.511 bodova, a londonski Ftse 0,12 posto, na 5.710 bodova. Istodobno, pariški CAC oslabio je 0,11 posto na 3.822 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙