FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

TOKIO - Utakmicom Peru - Alžir otvoreno je 17. Svjetsko prvenstvo odbojkašica koje će se do 14. studenog igrati u Japanu i na kojem nastupaju i hrvatske odbojkašice. Peruanke su bez većih problema slavile 3:0. U skupini A odigrana je još jedna utakmica u kojoj je Srbija rezultatom 3:0 pobijedila Kostariku. U B skupini Brazilke su bez problema svladale Keniju 3:0, dok je Nizozemska identičnim rezultatom pobijedila Češku. U skupini C u kojoj nastupa i hrvatska reprezentacija, Amerikanke su očekivano bile bolje od Tajlanda 3:1, dok je Njemačka bila bolja od Kazahstana 3:0. Hrvatsku u prvom kolu očekuje Kuba. U skupini D Rusija je ispustila set protiv Dominikanske republike (3:1), dok je Južna Koreja bila bolja od Kanade (3:0). U drugi krug natjecanja plasirat će se po četiri ekipe iz svake skupine, a skupina C u kojoj se nalazi Hrvatska se križa sa skupinom B. Naslov svjetskih prvakinja brane Ruskinje.

NEW YORK - Hokejaši Los Angeles Kingsa ostvarili su i sedmu pobjedu u dosadašnjih deset susreta i trenutačno su najuspješnija momčad NHL lige. Posljednja 'žrtva 'Kraljeva' bio je Dallas koji je na svom ledu doživio poraz 2:5. Starsi su bili ravnopravan suparnik tek u prvoj trećini koja je završila 1:1, dok su preostale dvije dionice otišle na stranu gostiju. Strijelci za Kingse bili su kapetan Dustin Brown (3:30), Aleksej Ponikarovski (33:05), Wayne Simmonds (33:14), Willie Mitchell (44:40) i Justin Williams (58:19), dok je vratar Jonathan Quick sakupio 30 obrana. Strijelci za domaćine bili su Brad Richards (16:02) i Brandon Segal (50:10).

ZAGREB - Košarkaši Orlanda otvorili su novu NBA sezonu pobjedom protiv Washingtona 112:83, dok je Phoenix na gostovanju bio bolji od Utaha 110:94. Orlando je bez većih problema pobijedio Wizardse. Sve je bilo gotovo nakon prve dvije četvrtine nakon kojih je domaćin imao 24 koša viška (58:34). Ostatak utakmice bilo je tek odrađivanje posla. Najefikasniji igrači u redovima Magica bili su Dwight Howard sa 24, Vince Carter sa 18, te Jameer Nelson sa 16 koševa. Više od deset koševa ubacio je i Rashard Lewis (13). U suparničkim redovima najefikasniji su bili Cartier Martin sa 17, te John Wall sa 14 koševa. Niti drugi dvoboj nije donio neizvjesnost. Phoenix je dominirao u svim segmentima igre i lako je stigao do pobjede u Salt Lake Cityju. U pobjedničkim redovima šest igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Steve Nash i Hakim Warrick po 18, dok je Jason Richardson dodao 16 koševa. Utah su predvodili Al Jafferson sa 20, te Paul Milsap i Andrej Kiriljenko sa po 19 koševa. Bila je prva pobjeda Phoenixa ove sezone nakon što je na startu izgubio od Portlanda, dok su 'Jazzeri' upisali drugi poraz.

DOHA - Danska tenisačica Caroline Wozniacki (20) osigurala je broj jedan na WTA ljestvici na koncu ove godine nakon što je u susretu trećeg kola Smeđe skupine WTA Mastersa u Dohi pobijedila Talijanku Francescu Schiavone. Wozniacki je na završnom Mastersu trebala dvije pobjede kako bi osigurala svjetski broj jedan i to je uspjela ostvariti. Bez obzira na konačan ishod turnira na koncu godine bit će prva. Tako je postala prva danska tenisačica na vrhu svjetske teniske ljestvice. Wozniacki je ove sezone slavila na šest turnira (Ponte Vedra Beach, Kopenhagen, Montreal, New Haven, Tokyo, Peking).

MILANO - Vezni igrač nizozemske reprezentacije Wesley Sneijder (26) produžio je ugovor s europskim prvakom Interom do 2015. godine. Za njegove usluge bilo je zainteresirano niz klubova, prije svega engleskih premierligaša, međutim Sneijder ipak ostaje na San Siru. Nizozemski veznjak je u Inter stigao 2009. godine iz Real Madrida za 15 milijuna eura. Već u prvoj sezoni među Nerazzurrima osvojio je četiri trofeja - Ligu prvaka, talijansko prvenstvo, talijanski Kup i Superkup.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙