FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LONDON - Nakon što je Visoki sud u Londonu odobrio prodaju Liverpoola radost navijača "Redsa" kratko je trajala. U trenucima dok je uprava Liverpoola već započela završnu fazu prodaje, američki sud u Teksasu je zatražio stopiranje cijelog procesa dok se ne zaključi spor u kojem dosadašnji vlasnici Tom Hicks i George Gillett traže trajnu zabranu prodaje kluba. Međutim, još uvijek je nejasno tko ima jurisdikciju nad cijelim slučajem, a dok se ne utvrde svi detalji prodaja je stopirana. Početkom ovoga tjedna sud u Londonu je odobrio prodaju kluba kompaniji New England Sport Ventures (NESV), koja je vlasnik baseball momčadi Boston Red Sox. NESV za Liverpool nudi 350 milijuna funta, no sadašnji vlasnici Gillett i Hicks smatraju kako je to premalo. Glavni razlog zašto se Liverpool našao na sudu je dug od 237 milijuna funti Royal Bank of Scotland u kojoj su Gillett i Hicks podigli kredit, ali nisu vraćali novac.

MADRID - Premda se nagađalo kako bi Jose Mourinho ove zime mogao krenuti u 'shoping', novi trener Real Madrida je najavio kako tijekom nadolazećeg prijelaznog roka nema namjeru kupovati pojačanja. "Ove zime nećemo kupovati igrače. Imamo dovoljno kvalitetnu momčad na svim pozicijama i nemam namjeru trošiti novac," kazao je portugalski stručnjak, te dodao: "Nemam savršenu momčad, jer savršeno ne postoji, ali uvjeren sam kako s ovim igračima možemo ostvariti zapažene rezultate." Ovoga ljeta "Kraljevski klub" je potrošio 80 milijuna eura na pojačanja, a u klub su stigli Sergio Canales, Ángel Di María, Pedro León, Sami Khedira, Ricardo Carvalho, Mesut Özil i David Mateos.

MOSKVA - Premijer Rusije Vladimir Putin smatra kako njegova zemlja ima najveće izglede za dobivanje organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, prenose ruski mediji. "Bilo bi pravilno kada bi Rusija dobila organizaciju SP-a. Posebice ako se zna da Rusija nikada nije organizirala takvo natjecanje," kazao je Putin, te dodao: "Polazeći od tih činjenica, kao i razvoja samog sporta, naravno da su izgledi Rusije veliki, ali mi imamo i ozbiljne suparnike, poput Portugala, Španjolske, Engleske i drugih zemalja", kazao je Putin. Fifa će odluku o domaćinima SP-a 2018. i 2022. godine donijeti drugog prosinca ove godine, a očekuje se kako će World Cup 2018. godine ugostiti neka od europskih zemalja. Osim Rusije kandidati za domaćinstvo su Engleske, zajedno Portugal i Španjolska, SAD, Australija, Japan, zajedno Belgija i Nizozemska, Katar i Južna Koreja.

RIM - Međunarodna teniska federacija (ITF) u ovom trenutku ne razmišlja o promjeni mjesta odigravanja finala Davis Cupa zbog divljanja srpskih huligana u Genovi. U finalu Davis Cupa reprezentacija Srbije bi od 5. do 8. prosinca u Beogradu trebala igrati protiv Francuske. "Razmotrit ćemo sve sigurnosne aspekte uoči finalnog dvoboja, ali mislim kako nema razloga za pretjeranu zabrinutost," kazao je predsjednik ITF-a Francesco Ricci Bitti dodavši kako Teniski savez Francuske za sada nije uputio nikakav poseban zahtjev vezan uz sigurnost.

VARAŽDIN - Uprava varaždinskog nogometnog prvoligaša održala je danas poslijepodne sastanak s igračima i članovima stručnog stožera prve momčadi na kojem je zaključeno da igrači nastave s uobičajenim ritmom treninga, a odigravanje sutrašnje utakmice u subotu u Zagrebu protiv Lokomotive ne dolazi u pitanje. Predsjednik kluba Zlatko Horvat iznio je ogorčenje istupom igrača u javnosti, uvažavajući tešku financijsku situaciju u kojoj se trenutačno nalaze igrači i zaposlenici kluba. Horvat je istaknuo da je u posljednjih 15 mjeseci klub zaradio 13 milijuna kuna, od čega je najveći dio utrošen na pokrivanje dugova iz prethodnih godina, što je jedan od razloga zbog kojih i toliko kasne plaće zaposlenicima i igračima, rekao je Horvat.

SPLIT - Hajduk je uputio žalbu na odluku disciplinskog suca Prve HNL Krešimira Vlajačića kojom je nogometaša Splićana Anasa Sharbinija kaznio s dvije utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna, kratko je objavio danas Hajdukov portal. Sharbiniju je ova kazna izrečena zbog udaranja igrača Varaždina Maria Sačera na utakmici 9. kola Hajduk-Varaždin. Sudac te utakmice Ante Vučemilović nije isključio Sharbinija već mu je pokazao samo opomenu i to za "nekorektan odnos prema protivničkom igraču".

BARCELONA - Košarkaši Cedevite igrat će u skupini D Eurokupa, a suparnici će im biti grčki Aris iz Soluna, ukrajinski Azovmaš iz Mariupolja i izraelski Hapoel Galil, određeno je na ždrijebu u Barceloni. Natjecanje po skupinama počinje 16. studenoga, a trajat će do 21. prosinca. Prva dva sastava nastavit će natjecanje u sljedećem krugu.

SOČI - Ruski premijer Vladimir Putin i prvi čovjek natjecanja formule 1 Bernie Ecclestone u četvrtak su u Sočiju potpisali ugovor prema kojemu će taj ruski grad biti domaćin utrka za Svjetsko prvenstvo formule 1 u razdoblju od 2014. do 202. godine. Rusija dosada nikada nije organizirala utrku formule 1. Soči će 2014. godine biti domaćinom i Zimskih olimpijskih igara.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙