FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 26. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je širi popis kandidata za nagradu Zlatna lopta koja se dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta. FIFA je do sada dodjeljivala nagradu "World Player of the Year", no od ove godine najbolje bira u suradnji s francuskim magazinom France Football. Na listi su 23 kandidata, a očekivano najviše je igrača aktualnih svjetskih i europskih prvaka Španjolaca, sedmorica (Xavi, David Villa, Xabi Alonso, Iker Casillas, Carles Puyol, Andres Iniesta, Cesc Fabregas). U krugu kandidata za ovu prestižnu nagradu su i Argentinac Lionel Messi, Portugalac Cristiano Ronaldo, Urugvajac Diego Forlan, Brazilci Daniel Alves, Julio Cesar i Maicon, reprezentativac Obale Bjelokosti Didier Drogba, Kamerunac Samuel Eto'o, Ganac Asamoah Gyan, Nijemcii Thomas Müller, Mesut Özil, Miroslav Klose, Bastian Scweinsteiger i Philipp Lahm, te Nizozemci Arjen Robben i Wesley Sneijder. Nažalost, niti ove godine u odabranom društvu nema hrvatskih nogometaša. FIFA će 6. prosinca objaviti imena finalista, po tri u svakoj kategoriji, a proglašenje najboljih bit će 10. siječnja iduće godine u Zurichu. U glasovanju sudjeluju izbornici, kapetani reprezentacija, tehnička komisija Fife, te novinari.

BUKUREŠT - Rumunjski nogometaš i član Fiorentine Adrian Mutu (31), koji je prošlog tjedna fizički napao i ozlijedio jednog konobara u Firenzi, našao se na meti kritika rumunjskih medija, ali i nogometnih stručnjaka. Mutu je izazvao incident samo tjedan dana uoči povratka na teren nakon devet mjeseci suspenzije zbog dopinga. Dnevni list Evenimentul Zilei čak navodi izjavu psihijatra Sveučilišne bolnice u Bukureštu koji smatra da Mutu ima "poremećaj u ponašanju i da mu je potrebna specijalistička pomoć". "Znalo se i prije skandala s kokainom da se radi o čovjeku nestabilne psihe kojem je potrebna stručna pomoć. Siguran sam kako će Mutu nastaviti sa skandaloznim ponašanjem," kazao je psihijatar Florin Tudoze. Javnoj osudi Mutuova ponašanja pridružio se i rumunjski izbornik Răzvan Lucescu koji je izjavio kako će u ovim okolnostima Mutu vrlo teško ponovo dobiti poziv u reprezentaciju. Mutu se potukao u jednom noćnom klubu i teško je ozlijedio konobara.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) zatražila je od dužnosnika Ciparskog nogometnog saveza Spirosa Marangosa da joj do srijede dostavi dokaze da su Poljska i Ukrajina dobile organizaciju Europskog prvenstva 2012. godine zahvaljujući korupciji. U suprotnom Uefa će ga tužiti zbog klevete. "UEFA može pokrenuti istragu samo na osnovu jasnih dokaza koje nam Marangos još nije dostavio. Ukoliko to ne učini do srijede protiv njega ćemo podići tužbu zbog klevete," poručili su iz Nyona. Član Izvršnog odbora Ciparskoga nogometnog saveza je u njemačkom listu Südeutsche Zeitungu javno optužio Ukrajince i Poljake da su preko podmitljivih članova Izvršnog odbora Europskoga nogometnoga saveza kupili glasove koji su im donijeli domaćinstvo EP-a. Marangos je tvrdio kako je u prodaji glasova sudjelovalo najmanje pet članova IO UEFE, koji su dobili 11 milijuna eura.

NEW YORK - Hokejaši Columbus Blue Jacketsa nastavljaju s odličnim igrama na otvaranju NHL lige. U susretu protiv Philadelphia Flyersa slavili su 2:1 ubilježivši četvrtu pobjedu u zadnjih pet susreta. Golove za Columbus zabili su Kyle Wilson (12:19) i Derick Brassard (29:57), dok je Mathieu Garon sakupio 28 obrana. Strijelac za Flyerse bio je Ville Leino pet minuta prije kraja utakmice. Columbus je tako u svega tri dana upisao pobjede protiv aktualnog prvaka Chicaga, te doprvaka Philadelphije. "Ovo je veliki uspjeh za našu mladu momčad i veliki korak naprijed u njihovom igračkom sazrijevanju," kazao je trener Blue Jacketsa Scott Arniel. Preostale dvije utakmice razriješene su u dodatnom periodu. Los Angeles Kingsi su na gostovanju nakon kaznenih udaraca pobijedili Minnesotu Wild 3:2, dok su Montreal Canadiensi nakon produžetaka slavili protiv Phoenix Coyotesa 3:2. Pobjednički pogodak zabio je Andrej Kostitsin u drugoj minuti produžetka.

MADRID - U zadjnoj utakmici 8. kola Španjolskog prvenstva Real Sociedad je na svom stadionu svladao Deportivo s 3:0. Pogotke su za Baske postigli Llorente (17), Griezmann (71) i Agrrietxe (85). Real Sociedad je skočio na 11. mjesto Primere s 10 bodova, dok je momčad iz La Corune ostala predzadnja sa samo četiri boda.

RIM - U posljednjoj utakmici 8. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je slavio s 2:1 na gostovanju kod Napolia i vratio se na drugo mjesto Serie A. Pobjedu su Milanu donijeli Robinho (22) i Zlatan Ibrahimović (72), dok je strijelac za domaćina bio Lavezzi (78). Napoli je od 45. minute igrao bez isključenoga Pazienze. Milan je sada drugi s 17 bodova, dva manje od vodećeg Lazia, dok je Napoli ostao šesti s 12 bodova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙