FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 19. listopada 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ROTTERDAM - Hrvatska muška gimnastička reprezentacija zauzima 19. mjesto u momčadskoj konkurenciji nakon prvoga dana kvalifikacija na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Rotterdamu. Naša reprezentaicja u sastavu Filip Ude, Filip Boroša, Marko Brez, Matija Baron, Robert Seligman i Marijo Možnik je ukupno osvojila 328.768 bodova što je bilo dovoljno za 19. mjesto u konkurenciji 24 reprezentacije koje su nastupile u ponedjeljak, dok će u utorak nastupiti preostale momčadi.

Od reprezentacija koje su nastupile prvoga dana najbolji je bio Japan sa 361.400 bodova ispred SAD-a sa 357.092 i Velike Britanije sa 357.033.

Najviše bodova za hrvatsku reprezentaciju osvojio je Filip Ude koji sa 84.540 bodova trenutačno zauzima 33. poziciju u kvalifikacijama pojedinačkog višeboja.

Ude je za svoju vježbu na konju s hvataljkama, spravi na kojoj je prije dvije godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, dobio ocjenu 15.500 što je treća najbolja ocjena dana na toj spravi. Odličan je bio i Seligman koji je za svoju vježbu na konju s hvataljkama, jedinoj spravi na kojoj nastupa, dobio ocjenu 15.200, te se trenutačno nalazi na petom mjestu. Marijo Možnik je za svoju vježbu na preči, što je jedina sprava na kojoj on nastupa, dobio ocjenu 15.233, te se trenutačno nalazi na šestom mjestu. U finale po spravama plasirat će se po osam najboljih iz kvalifikacija.

ALICANTE - U posljednjem susretu 7. kola španjolskog nogometnog prvenstva suparnik zagrebačkog Dinama u skupini D Europske lige, Villarreal je kao gost u Alicanteu protiv Herculesa odigrao 2-2, te tako propustio priliku izbiti na prvo mjesto ljestvice. Nakon sedam kola Villarreal je drugi sa 16 bodova, koliko imaju i Barcelona i Valencia na diobi trećeg mjesta, dok je vodeći Real iz Madrida sa 17 bodova. Hercules je s osam osvojenih bodova na 10. poziciji.

Domaći su dva puta vodli golovima Nelsona Valdeza (26) i Davida Trezegueta (40), ali Villarreal je uspijevao izjednačiti preko Joana Capdevile (29) i Borje Valera (63). Inače, Hercuels je od 44. minute igrao bez isključenog Trezegueta, dok je Villarreal utakmicu okončao s devet igrača, jer su crvene kartone dobili Borja Valero u 81. i Musacchio u 82. minuti.

Villarreal je igrao u sastavu: Diego Lopez - Capdevila, Gonzalo, Musacchio, Angel Lopez - Bruno, Senna (Cani, 43, Montero, 82), Cazorla, Borja Valero - Rossi (Catala, 90+1), Nilmar.

BLACKBURN - U posljednjem susretu 8. kola engleskog nogometnog prvenstva Blackburn Rovers i Sunderland su na Ewood Parku igrali 0-0. Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igrao je za Blackburn do 64. minute.

Oba sastava nakon osam odigranih utakmica imaju po devet bodova, Sunderland je 13., a Blackburn 14. Vodi Chelsea sa 19 bodova ispred Manchester Cityja koji ima 17.

PIREJ - Na otvaranju nove sezone Eurolige košarkaša, Olympiakos je u Pireju svladao madridski Real sa 82-66 (19-19, 17-16, 20-10) u susretu 1. kola skupine B. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić je za Real odigrao 23 minute, te je za to vrijeme postigao 10 koševa (šut za dva 4-11, slobodna bacanja 2-2) uz šest skokova.

Domaće su do pobjede vodili Spanoulis i Bouroussis sa po 16 koševa, dok je najefikasniji u sastavu Reala bio Llull sa 18 ubačaja.

Ostale utakmice 1. kola Eurolige igrat će se u srijedu i četvrtak.

NEW YORK - Rezultati susreta američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL:

Toronto - NY Islanders 1-2 (produžetak)

NY Rangers - Colorado 1-3

Pittsburgh - Ottawa 5-2

Tampa Bay - Dallas 5-4

Chicago - St. Louis 3-2 (produžetak)

CIUDAD MEXICO - Meksički nogometni savez (FMF) imenovao je za novoga izbornika svoje reprezentacije Josea Manuela de la Torrea, a njegov zadatak bit će uvođenje discipline u momčad i plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. De la Torre će dužnost izbornika preuzeti u prosincu nakon što završi aktualno meksičko prvenstvo, jer još uvijek obnaša dužnost trenera Toluce.

Nakon ispadanja u osmini finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ostavku na mjesto izbornika podnio je Javier Aguirre, a tijekom ove jeseni nekoliko je trenera pokušalo voditi reprezentaciju, no imali su velikih problema s disciplinom igrača.

Zbog neobuzdane zabave nakon prijateljske utakmice odigrane prošloga mjeseca, direktor reprezentacije Nestor de la Torre, brat novoga izbornika, suspendirao je 13 igrača, ali je kasnije bio prisiljen podnijeti ostavku na svoju dužnost.

LOS ANGELES - Legendarni američki košarkaš Earvin "Magic" Johnson prodao je svoj vlasnički udio u svom bivšem klubu, Los Angeles Lakersima, liječniku koji je svoje bogatstvo stekao liječenjem raka i razvojem generičkih lijevova Soon-Shiongu. Financijski detalji transakcije nisu poznati, ali prema pisanju Los Angeles Timesa, Magic je bio vlasnikom 4.5 posto kluba, a vrijednost Lakersa je u prosincu prošle godine procijenjena na 607 milijuna dolara, što bi značilo da je Magicov udio bio oko 27 milijuna dolara.

Magic je izjavio kako će, bez obzira na prodaju svoga dijela, nastaviti surađivati s vlasnikom kluba Jerryjem Bussom.

Doktor Soon-Shiong vlasnik je sezonske ulaznice za utakmice Lakersa više od 25 godina.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙