FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ASPEN - Najbolja svjetska skijašica Amerikanka Lindsey Vonn (25) nakon što je uspješno zaliječila ozljedu potkoljenice najavila je da u novoj sezoni želi izjednačiti ili srušiti rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider od 14 pobjeda u Svjetskom kupu u jednoj sezoni. "Svake sezone želim napredovati. Prije dvije godine sam skupila 9 pobjeda, prošle sezone 11, i sada želim ići dalje. Vreni Schneider je u jednoj sezoni skupila 14 pobjeda, znači da je to moguće, a najvažnije je da me posluži zdravlje", kazala je Lindsey Vonn, ukupna pobjednica Svjetskog kupa u posljednje tri sezone, koja je u karijeri ostvarila 33 pobjede. Vreni Schneider je rekord od 14 pobjeda ostvarila u sezoni 1988/1989.

MIAMI - Američki košarkaš LeBron James jedini je sportaš na godišnjoj ljestvici magazina Fortune najbogatijih ljudi svijeta do 40 godina starosti. James je ove sezone zaradio 42.4 milijuna eura i to ga je svrstalo na 10. mjesto liste koju predvodi pionir internetske tehnologije 39-godišnji Marc Andreessen ispred najmlađeg člana i osnivača Facebooka Marka Zuckerberga. Prošle godine je šesto mjesto na listi zauzimao golfer Tiger Woods, no ove godine je zbog velikog gubitka, uzrokovanog seks-skandalom, ispao iz ljestvice 40 najbogatijih. Inače, na 13. mjestu ljestvice nalazi se bogataš hrvatskih korijena Mike Mikan, čiji je djed George Mikan iz okolice Karlovca bio velika NBA zvijezda. Mike Mikan je iz Minnesote i čelnik je najveće firme iz područja zdravstvenog osiguranja.

LIVERPOOL - Veznjak Liverpoola i nizozemske reprezetacije Dirk Kuyt pauzirat će mjesec dana zbog ozljede desnog gležnja. Kuyt je ozljedu zaradio ovog tjedna u kvalifikacijskoj utakmici za EP 2012. protiv Švedske (4:1). I dok Kuyta neće biti u nedjelju u velikom gradskom derbiju protiv Evertona, dobra vijest za navijače Liverpoola je da se je od ozljede butnog mišića oporavio napadač Fernando Torres, koji će moći pomoći svojim suigračima u Merseyside derbiju.

ŠANGAJ - Rezultati teniskog ATP turnira u Šangaju:

četvrtfinale -

Andy Murray (VBR/4) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/12) 6-2, 6-2

Novak Đoković (SRB/2) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6-2, 6-3

HAMBURG - U sinoćnjem susretu četvrtog kola B skupine Lige prvaka rukometaši HSV-a su u Sporthalle u Hamburgu pobijedili švedski IK Sävehof 33:24 (16:14). HSV je predvodio hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković sa šest golova, dok su Domagoj Duvnjak i Igor Vori dodali po dva gola. U skupini D je odigrana utakmica između HCM Constante i Bosne, a slavila je rumunjska momčad 26:25 (16:12). Bila je to prva pobjeda Constante i treći poraz Bosne koju vodi hrvatski stručnjak Irfan Smailagić. U skupini D natječe se se i hrvatski prvak Croatia osiguranje Zagreb kojeg u subotu očekuje dvoboj protiv vodećeg Ciudad Reala.

PARIZ - Bivša olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja Francuskinja Laure Manaudou (24) najavila je povratak plivanju. Jedna od najboljih francuskih plivačica povukla se iz aktivnog sporta u rujnu prošle godine zbog trudnoće, a u travnju ove godine je rodila djevojčicu Manon. Prije tri tjedna je ponovo počela s treninzima, a želi se što bolje pripremiti za 2012. godinu kada su na rasporedu Olimpijske igre u Londonu.

"Laure je poslala pismo kako se vraća plivanju. O svemu je obavijestila i Međunarodnu plivačku federaciju, međutim zakasnila je za nastup na svjetskom prvenstvu koje će se idućeg godine održati u Šangaju," kazao je direktor Francuskog plivačkog saveza Christian Donze. Manaudou je postala nacionalna junakinja kada je na OI u Ateni osvojila tri medalje - zlato na 400 m slobodno, srebro na 800 m slobodno, te broncu na 100 m leđno.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙