FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BEČ - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo ATP teniskog turnira u Beču nakon što je u susretu drugog kola pobijedio Čeha Jana Hajeka 7:6 (4), 6:2. Čilić se mučio protiv 98. tenisača svijeta u prvom setu. Čeh je vodio 5:4 i servirao za set, no Čilić se uspio spasiti, te u trinaestoj igri slaviti. U drugom setu Čilić je poveo 5:1 i tu je priči bio kraj.

Bio je to njihov drugi međusobni susret na Touru i to drugi ove godine. Igrali su u Zagrebu, a Čilić je tada slavio 6:2, 6:2. Odmjerili su snage i na Challengeru u Češkoj prije pet godina, a pobijedio je Hajek.

Čilića u idućoj rundi očekuje bolji iz susreta Talijana Andreasa Seppija i Austrijanca Andreas Haider-Maurera.

ZAGREB - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (30), bivši igrač Werdera iz Bremena i sadašnji član Bolton Wanderersa, ispitan je zbog navoda da je silovao 17-godišnju djevojku, piše u četvrtak njemački list Bild na svojoj internetskoj stranici. Prema navodima lista, policija je u priopćenju objavila da je Klasnić ispitan i pušten uz jamčevinu. Bild navodi da će se Klasnić 1. studenoga pojaviti pred sudom koji će odlučiti o daljnjem postupku.

Što se točno dogodilo, za sada još nije jasno, ali policija je objavila da je u ponedjeljak u pet sati ujutro primila hitan poziv da je u središtu Manchestera jedna sedmnaestogodišnja djevojka silovana.

Klasnić u srijedu nije bio dostupan za komentar, a u četvrtak bi se trebao oglasiti njegov odvjetnik.

Ivan Klasnić je svoju profesionalnu karijeru započeo 2001. u St. Pauliju, a 2004. nastavio u Werderu. Godine 2007. imao je dvije operacije transplantacije bubrega. Od kolovoza 2009. igra za klub Bolton. Oženjen je i ima trogodišnju kćerku.

Na internetskim stranicama Boltona nema nikakvih informacija o tom događaju, a ni hrvatsko veleposlanstvo u Londonu zasad nema nikakve informacije. Također, o ovom slučaju nije izvijestila niti britanska novinska agencija Reuters, kao ni druge velike novinske agencije. O tome nema ništa niti na BBC-u.

BERLIN - U susretu drugog kola njemačkog nogometnog Kupa Eintracht Frankfurt je deklasirao HSV 5:2, a hrvatski reprezentativac Mladen Petrić zabio je tri gola, dva u suparničku, ali jedan i u mrežu HSV-a. Domaćin je poveo 2:0 golovima Caioa (13) i Gekasa (21). Petrić je smanjio u 23. minuti, međutim Eintracht je uzvratio s još dva gola, a strijelci su bili Gekas (45) i Petrić u vlastitu mrežu u 65. minuti. Hrvatski napadač se donekle iskupio dvije minute kasnije smanjivši na 2:4, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Halil Altintop golom iz jedanaesterca u 87. minuti.

Hoffenheim je od 39. minute igrao bez isključenog Vedada Ibiševića, no uspio je golom Ba u 63. minuti pobijediti drugoligaša Ingolstadt 1:0. Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić nije bio u sastavu domaće momčadi.

Drugoligaš Alemannia Aachen je priredio iznenađenje porazivši lidera Bundeslige Mainz 2:1.

DOHA - Rezultati susreta sa završnog Mastersa tenisačica:

SMEĐA GRUPA:

Samantha Stosur (Aus/N.5) - Caroline Wozniacki (Dan/N.1) 6-4, 6-3

BIJELA GRUPA:

Kim Clijsters (Bel/N.3) - Jelena Janković (Srb/N.6) 6-2, 6-3

Vera Zvonareva (Rus/N.2) - Victoria Azarenka (Blr/N.8) 7-6 (4), 6-4

LJESTVICA:

SMEĐA GRUPA:

1. Samantha Stosur 2 2 0 4 0 2

2. Caroline Wozniacki 2 1 1 2 2 1

3. Francesca Schiavone 1 0 1 0 2 0

4. Elena Dementieva 1 0 1 0 2 0

BIJELA GRUPA:

1. Vera Zvonareva 2 2 0 4 0 2

2. Kim Clijsters 1 1 0 2 0 1

3. Victoria Azarenka 1 0 1 0 2 0

4. Jelena Jankovic 2 0 2 0 4 0

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 95:87

New Jersey Nets - Detroit Pistons 101:98

Philadelphia 76ers - Miami Heat 87:97

Toronto Rapters - New York Knicks 93:98

New Orleans Hornets - Milwaukee Bucks 95:91

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 116:117

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 106:95

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 104:119

Dallas Mavericks - Charlote Bobcats 101:86

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 122:109

Denver Nuggets - Utah Jazz 110:88

Golden State Warriors - Houston Rockets 132:128

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 88:98

NEW YORK - Rezultati hokejaške NHL lige:

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 0:3

New York Rangers - Atlanta Thrashers 4:6

Montreal Canadiens - New York Islanders 5:3

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 5:3

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3:1

San Jose Sharks - New Jersey Devils 5:2

SARAJEVO - Skupštini Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine postavljen je uvjet da do 31. ožujka 2011. godine usvoji izmjene statuta Saveza kojima bi se ukinulo tročlano predsjedništvo i uspostavila dužnost predsjednika kao u svim drugim državama, no zbog političkih problema krajnje je neizvjesno hoće li se to i dogoditi. Zahtjev za izmjenama statuta NS BiH zajednički su postavili FIFA i UEFA zaprijetivši kako će u protivnom uslijediti suspenzija članstva NS BiH u tim organizacijama, a to znači i zabranu nastupa nogometne vrste BiH i klubova u međunarodnim natjecanjima.

Upozorenja iz sjedišta FIFA-e i UEFA-e za sada su ostala bez konkretnih učinaka, a glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković potvrdio je kako se sada traga za političkim dogovorom koji bi osigurao provedbu postavljenih zahtjeva.

Kako je objavio sarajevski "Dnevni avaz", u proces usvajanja novog statuta NS BiH trebali bi se uključiti i predstavnici vlasti u BiH iako je to slučaj bez presedana s obzirom na poznata stajališta FIFA-e i UEFA-e o zabrani miješanja politike u sport.

"Oni (FIFA i EUFA) su to i tražili od nas jer su se uvjerili u specifičnu situaciju koja vlada u BiH. Mada tako ne bi trebalo biti, kod nas, na žalost, postoji izravna veza sporta i politike. U FIFA-i i UEFA-i u svjesni da dosta toga ovisi o političarima", kazao je Baković.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙