FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanofi-Aventis s većom dobiti i prihodima u trećem tromjesečju

Autor: vmom
PARIZ, 28. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Francuski farmaceutski div Sanofi-Aventis u četvrtak je izvijestio da je u trećem tromjesečju povećao neto dobit za 13 posto na godišnjoj razini temeljem snažne potražnje na tržištima u nastajanju i akvizicijama u sektoru proizvoda za zdravstvenu njegu.

Neto dobit mu je tako u trećem tromjesečju uvećana na 1,6 milijardi eura (2,2 milijarde dolara), nasuprot 1,4 milijarde eura u istom razdoblju godine ranije. Prihodi su mu porasli za 5,7 posto i bili su u visini 7,8 milijardi eura, što se pripisuje snažnom dolaru koji je anulirao slabiju prodaju nekih od njegovih ključnih brendova lijekova.

Prihodi od prodaje 15 ključnih brendova te tvrtke, pogođeni i dalje oštrom konkurencijom generičkih lijekova, u trećem su tromjesečju pali za 3,5 posto, na 6,6 milijardi eura, objavila je kompanija.

Poput mnogih međunarodnih farmaceutskih tvrtki, Sanofi pojačano kupuje male tvrtke odnosno prava na eksperimentalne lijekove koji obećavaju uspjeh. Time žele anulirati neodgovarajući napredak na području internih istraživanja i potencijalni pad prihoda, s obzirom da njihovim najprodavanijim lijekovima žestoko konkuriraju generički lijekovi.

Sanofi je ipak ohrabren najnovijim brojkama pa je podigao je prognozu cjelogodišnjih rezultata poslovanja i sada očekuje rast temeljne dobiti po stalnom tečaju valuta u rasponu od nule do dva posto. Ranije je prognozirao njezin pad do najviše četiri posto, odnosno stagnaciju u najboljem slučaju.

Temeljna dobit koju u Sanofi-Aventisu nazivaju poslovnom dobiti po dionici, u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci uvećana za šest posto, iskazana po stalnom tečaju valuta.

Izvršni direktor Christopher Viehbacher potvrdio je da je kompanija na najboljem putu da ove godine ostvari ciljane uštede u iznosu većem od 1,2 milijardi eura.

Sanofi-Aventis je četvrta najveća farmaceutska kompanija u svijetu, s prihodima u 2009. od oko 35,5 milijardi dolara.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙