FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Genera: neto dobit 2,9 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Genera grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 2,9 milijuna kuna, što je pad od 47,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Bruto dobit Grupe Genera na razini devet mjeseci iznosi 70,8 milijuna kuna, dok je operativna dobit ostvarena u iznosu od 7,29 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Neto dobit nakon manjinskog interesa iznosi 4,1 milijun kuna.

U prvih devet mjeseci ukupni prihodi od prodaje na konsolidiranoj razini iznose 142,53 milijuna kuna i manji su za četiri posto. Na taj pad indirektno su utjecali nepovoljni učinci financijske krize i gospodarska recesija kao i otežana naplata potraživanja u okruženju uslijed koje je Genera grupa zauzela konzervativniji pristup u plasmanu robe usmjerivši se isključivo vrlo pouzdanim i provjerenim partnerima, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Napominje se kako su mjere stroge kontrole troškova te racionalizacija planiranih aktivnosti utjecali na smanjenje općih i administrativnih troškova za ukupno 4 posto u odnosu na ostvarene troškove u istom razdoblju lani.

Genera Grupa, koja se bavi veterinarskim i farmaceutskim poslovanjem, sustavno investira značajna sredstva u modernizaciju proizvodnih pogona i procesa, pripremu registracijskih dosjea za postojeće proizvode na novootvorenim tržištima te u razvoj novih proizvoda, a posebno dezinficijensa.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙