FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački E.ON najavio veliki trošak povezan s padom vrijednosti imovine

Autor: gvla
FRANKFURT, 27. listopada 2010. (Hina/AFP) - Najveća njemačka energetska kompanija E.ON u srijedu je priopćila da očekuje trošak u visini 2,6 milijardi eura zbog pada vrijednosti imovine u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

E.ON je kupio tu imovinu za 11,8 milijardi eura nakon što ga je španjolsko-talijanski konzorcij Acciona/Enel pretekao u utrci za španjolsku grupaciju Endesu.

Njemačka je grupacija priopćila da se od njezine posljednje procjene u 2009. tržišno okruženje u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj znatno pogoršalo pod negativnim utjecajem financijske i gospodarske krize.

Trošak povezan s padom vrijednosti imovine umanjit će neto dobit grupacije, ističe se nadalje u E.ON-ovom priopćenju, bez brojčanih procjena, ali neće utjecati na ciljanu razinu operativne dobiti.

Tvrtka tako i dalje očekuje rast temeljne dobiti prije kamata i poreza za do tri posto u ovoj godini, te neto dobit barem jednaku onoj zabilježenoj u 2009.

U devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna E.ON je ostvario prilagođenu operativnu dobit u visini osam milijardi eura, što je devet posto više nego u odgovarajućem razdoblju lani, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙