FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 9.30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9.30 sati:

HANOI - Mianmarski ministar vanjskih poslova najavio je u Hanoju, na marginama sastanka ASEAN-a, da će oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, koja se nalazi u kućnom pritvoru, možda biti oslobođena nakon izbora 7. studenoga, prenijela je azijska diplomatkinja. Nyan Win se u srijedu navečer sastao s kolegama iz Saveza država jugoistočne Azije (ASEAN) na marginama summita koji počinje u četvrtak. "Rekao je da će možda osloboditi Aung San Suu Kyi nakon izbora", kazala je AFP-u diplomatkinja, ističući da ministar nije naveo datum. Aung San Suu Kyi nije na slobodi od zadnjeg uhićenja 2003. godine.

PAGAI, Indonezija - Na indonezijske otoke pogođene u ponedjeljak snažnim tsunamijem, koji je, po sadašnjim podacima, usmrtio 311 osoba i sravnio sa zemljom čitava ribarska sela, počela je pristizati pomoć. Više od dva dana nakon katastrofe, spasioci i pomoć počeli su pristizati u najugroženije zone arhipelaga Mentawai, izoliranog otočja u Indijskom oceanu, u vodama ispred Sumatre. Nada u pronalazak preživjelih među 379 osoba koje se smatra nestalima sve je manja, rekle su vlasti. Brod s hranom, vodom i lijekovima iskrcao se u četvrtak ujutro u Sikakapu, na otoku Sj. Pagai, gdje su spasioci imali problema zbog loših cesta i komunikacija. U luci je pružena njega stotinama stanovnika uglavnom zbog ozljeda izazvanih prolazom dvaju valova zaredom koji su prodrli do 600 metara unutar kopna.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama ostao je uglavnom ozbiljan tijekom nastupa u "The Daily Showu", komičara Jona Stewarta, braneći postignute rezultate svoje administracije, dok ga je domaćin izazivao zbog neostvarene velike "promjene" koju je obećavao u predizbornoj kampanji 2008. godine. Dok se demokrati bore da zadrže većinu u Kongresu, uoči parlamentarnih i lokalnih izbora u utorak, Obama je kazao da je njegova administracija spriječila drugu veliku depresiju, oživjela zapošljavanje u privatnom sektoru i provela povijesnu reformu zdravstva. Neuobičajeni intervju sa Stewartom bio je dio Obaminih nastojanja da dopre do mlađih birača, koji su bili ključni za njegovu kampanju 2008., ali su prilično nezainteresirani za kongresne izbore 2. studenoga. "Daily Show" u prosjeku gleda 1,1 milijuna gledatelja u dobi između 18 i 49 ove godina, prema agenciji Nielsen, koja prati gledanost TV programa.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙