FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popijač i Alekperov o planovima i problemima Lukoila u Hrvatskoj

Autor: dduk
ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač sa suradnicima razgovarao je danas s izaslanstvom ruske energetske kompanije Lukoil koje je predvodio predsjednik Lukoila Vagit Alekperov, priopćeno je iz Ministarstva.

"U otvorenoj atmosferi na sastanku održanom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva razgovaralo se o daljnjim planovima i ulaganjima Lukoila u Republici Hrvatskoj, ali i o problemima s kojima se ta tvrtka suočava na hrvatskom tržištu", navodi u priopćenju Ministarstvo koje pritom ne iznosi nikakve pojedinosti.

Ističe tek da je Lukoil na hrvatskom tržištu prisutan od 2008. godine te da je Lukoil jedna od vodećih svjetskih kompanija proizvođača nafte i plina koja zapošljava više od 150 tisuća ljudi u preko 30 zemalja svijeta.

Na današnjem sastanku bili su nazočni i državna tajnica za energetiku u Ministarstvu gospodarstva Nataša Vujec, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Robert Markarjan, direktor Lukoila Italia Nazim Sulejmanov, direktor Lukoila Croatia Nikolaj Ivčikov i drugi, navodi se u priopćenju.

Inače, ruski Lukoil na hrvatsko je tržište ušao krajem travnja 2008. godine kada je kupio zagrebačku tvrtku Europa mil koja je imala devet benzinskih postaja, od tada je širio svoju mrežu benzinskih postaja, a nedavno je od Ine kupio tvrtku Crobenz koja ima 14 benzinskih postaja.

Početkom listopada Ina je objavila da je transakcija prodaje 100 postotnog vlasništva Crobenza Lukoilu završena 30. rujna.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙