FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fiat bi poslovao bolje nakon zatvaranja tvornica u Italiji - čelnik

Autor: mkuz
RIM, 25. listopada 2010. (Hina/AFP) - Izvršni direktor talijanskog industrijskog diva Fiata u nedjelju je izjavio da bi tvrtka bolje poslovala kada bi proizvodnju u potpunosti iselila iz Italije.

„Niti jedan eurocent od prognozirane ukupno dvije milijarde eura dobiti u 2010. neće biti generiran u Italiji", naglasio je izvršni direktor Sergio Marchionne u televizijskom intervjuu za novinsku agenciju ANSA.

„Fiat ne može unedogled nastaviti proizvoditi u tim tvornicama i gomilati gubitke“, rekao je.

Industrijska grupa ima 188 tvornica i 190 tisuća zaposlenih širom svijeta. U Italiji zapošljava više od 80 tisuća radnika, što je čini najvećim poslodavcem u zemlji.

„Fiatu bi bilo bolje kada ne bi proizvodio u Italiji. Italija je 118. na ljestvici produktivnosti među ukupno 139 zemalja i 48. na ljestvici industrijske konkurentnosti", naglasio je Marchionne, ne navodeći izvor.

„Konkurentnost talijanskog sustava već dugo slabi, iz godine u godinu. Zadnjih deset godina nije uspio zadržati korak s drugim zemljama, ali za to nisu krivi radnici", rekao je.

Ambiciozni Marchionne izazvao je bijes sindikata planovima o podizanju produktivnosti, a u rujnu je dobio dozvolu dioničara za izdvajanje dijela poslovanja koje nije povezano s automobilima.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙