FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Electric povećao dobit, uteg financijski odjel u Japanu

Autor: mkuz
NEW YORK, 18. listopada 2010. (Hina/dpa) - Američki industrijski konglomerat General Electric izvijestio je u ponedjeljak da mu je dobit u trećem tromjesečju poskočila za 32 posto zahvaljujući snažnom rastu globalne potražnje i poboljšanoj izvedbi financijskog odjela.

GE je u trećem tromjesečju ostvario dobit od 3,2 milijarde dolara, iako su mu prihodi istodobno pali pet posto na 35,9 milijardi dolara zbog slabije prodaje opreme.

Podatke o dobiti zasjenili su dodatni troškovi u visini 1,1 milijarde dolara, povezani s pokrivanjem očekivanih gubitaka japanskog zajmodavca Lake, kojeg je GE prodao u 2008. ali je i dalje dijelom odgovoran za njegovo poslovanje.

Usprkos slaboj prodaji u protekom tromjesečju, tvrtka očekuje da će se dio poslovanja s velikim strojevima oporaviti u predstojećim mjesecima, predvođen potražnjom za zrakoplovnim motorima i opremom za zdravstvene ustanove.

"Prvi put u osam tromjesečja zabilježen je rast u području opreme, kao i u području servisnih usluga", rekao je izvršni direktor Jeff Immelt u priopćenju, te podsjetio, između ostalog, na narudžbu 60 zrakoplovnih motora za zrakoplovnu kompaniju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙